Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«McCartney skulle drepes»

LONDON (Dagbladet): En grotesk påstand om at Paul McCartney skulle drepes, ble slått opp i den britiske avisa The Sun i går.

To ranere hevdet at en tredje kriminell hadde fortalt dem at han ble tilbudt en million kroner for å drepe Beatles-musikeren.

En talsmann for McCartney uttalte i går at historien ikke er riktig. Ingen har planlagt noe drap på ham.

The Sun hevdet at mannen som ble tilbudt 100 000 pund (en million kroner) for to år siden, ble arrestert av andre årsaker. Den britiske avisa siterer ikke navngitte politikilder, noe som ofte er et tegn på at avisa har dårlige kilder.

Virkeligheten er annerledes enn avisa hevdet. To ranere har fortalt historien til politiet i håp om at de skulle få mildere straff.

Bakgrunnen er at Paul McCartney spaserte i en gate hvor to kriminelle holdt på å forberede et væpnet ran mot en butikk. De så popstjernen, og den ene spurte om han kunne få autografen. Seinere gjennomførte de ranet og ble arrestert.

En av ranerne skrøt til politiet at han hadde fått Paul McCartneys autograf. Samtidig fortalte de om en tredje kriminell som skulle ha blitt tilbudt en stor sum penger for å drepe Beatles-Paul.

Denne historien er kommet videre og blitt godtatt av The Sun, som trykket den uten å undersøke saken nærmere.

McCartneys Beatles-kollega John Lennon ble i 1980 skutt og drept av Mark Chapman, som rett før hadde fått Lennons autograf.