Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Med VINYL skal verden vinnes

RENE SKJÆRE VINYLEN: Vinyl-masterplaten testes med trenede ører. Tor Erik Hermansen (til høyre) har tatt Deepikas album «Deepika» til London for å «kutte» en vinylversjon hos Simon i The Exchange Studio, med tanke på strategisk markedsføring i utlandet. Foto: TORE BERGSAKER LONDON (Dagbladet): Husker du den skjøre, svarte og formfullendte vinylplaten? Nå kommer dette fordums plateformatet tilbake som et stadig viktigere markedsinstrument også for norske artister. Deepika er en av artistene som i disse dager blir lagt under «vinylkutteren» i London.

- En stund så det ut til at vinylplater var helt ut, men nå er det på vei inn igjen, sier Tor Erik Hermansen. Han har skrevet, spilt, programmert og delvis produsert Deepikas album «Deepika», og når han stiger inn i The Exchange Studio i London der materialet skal mastres over til vinyl, er han som en unge på en sjokoladefabrikk.

Sluppet fremmedgjøring

De som foretrekker vinylplater er folk som hører og bryr seg om musikk på en annen måte enn den vanlige platekjøperen, sier Hermansen, og sikter til disc-jockeyer, platebutikker og musikkjournalister - viktige folk når en nytt produkt skal introduseres utenfor hjemmemarkedet.

Men han er også fornøyd med det vanlige publikummets mottakelse av Deepikas plate.

- Jeg er glad for at folk har lagt godviljen til. Dette er ikke som noe man har hørt før, og dette kunne virke fremmedgjørende. Det har vi heldigvis sluppet.

Det de ikke har sluppet er fokus på Deepika fra det pakistanske miljøet, som beskylder henne for å bryte viktige tradisjoner ved å være den moderne artisten hun er.

Positivt

- Mange er jo veldig positive, men det er de andre som roper høyest. Deepika har vært veldig modig ved å ta til motmæle, og jeg tror det er veldig positivt for det pakistanske miljøet. Det kontroversielle her er ikke musikken, men det at en pakistansk jente synger og kler seg som alle andre ungdommer, og når en som er så ung står fram så sterkt som Deepika gjør, fortjener det all den oppmerksomhet det kan få.

Selv liker Hermansen å holde seg i bakgrunnen, men lar seg enkelt vippe av pinnen når det lukter vinyl i nærheten.

- Det er stort for meg å få musikken min ut på vinyl, få musikken skjært inn i plata, sier han og smiler bredere enn en 12-tommer.

Vinylplaten med Deepika er en EP med fem låter. Singlene «History» og «Get Off my Back» i tillegg til tre av de «drøyeste låtene på platen».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media