Morten misfornøyd

JUBLET IKKE: Morten Harket har ni Spellemann-trofeer tilsammen. Men ikke en av dem er på peishylla. -Jeg vet ikke engang hvor de er, sier han. Tar ikke av i utlandet Aldri har Morten Harket virker mindre glad: med fire ferske Spellemannpriser og fem fra a-ha-tiden er han Norges største Spellemann-grossist. Likevel er han misfornøyd med artistkarrieren.

- Jeg går for tiden noen runder med plateselskapet mitt i utlandet. Jeg ønsker forandring - og den kommer snart, sier Morten.

Hva forandringen inneholder, vil han ikke ut med. Etter at Dagbladet snakket med a-ha-manageren Terry Slater, som fortsatt jobber for Morten Harket, får vi greie på at det blant annet dreier seg om plateselskapet Warners Internationals håndtering av Harkets soloplate.

Virker ikke glad

- Vi ønsker blant annet at Warner International skal lansere ham like godt som plateselskapet har gjort med «Wild Seed» i Norge, sier Slater.

Morten Harket virker ikke glad. Tre Spellemannpriser pluss den gjeveste utmerkelsen - Årets Spellemann - til tross: Når han møter pressen etter showet, er han ydmyk, stotrende og virker direkte brydd. Den harketske selvsikre væremåten er borte.

Faller mellom stoler

- Jeg skulle ikke ha nevnt dette. Problemet er blant annet at jeg faller mellom to stoler. Det har ingen ting med a-ha å gjøre. Jeg skal rydde opp. Jeg har flyttet til Norge, ikke sant, sier Harket.

Selv om han ikke jubler, krever han å bli trodd på at han er glad, «selv om andre hadde fortjent prisen bedre enn meg», som han sa - uten å nevne navn.

Talker ikke ros

- Jeg har vanskelig med å takle ros. Jeg mister grepet. Men jeg hadde aldri drømt om dette. Priser og utmerkelser bryr jeg meg ikke om.

Morten har nå ni Spellemann-trofeer. Men ikke en av dem er på peishylla.

- Jeg vet ikke engang hvor de er. Har flyttet så mye. Det er nok av folk rundt meg som fortjener dem. Håvard Rem og Kjetil Bjerkestrand, for eksemel. Det er viktigere med fri horisont, og da kan jeg ikke ha et rom med priser.

Morten Harket avviser at hans super-superstjernestatus er med på å gi ham så mange priser: - Det handler ikke om status eller kvalitet. Vel, kvalitet teller noe, men det handler først og fremst om massekommunikasjon.

Honduras-Oslo-London

Morten Harket var tilstede på prisutdelingen i går uten familien. Selv kom han dirkete fra ferie på Honduras, hvor kona Camilla Malmquist Harket og barna er igjen. I dag reiser han tilbake til London sammen med manager Terry Slater.

a-ha-manager Slater følger med sine «gamle gutter»:

- Det er klart jeg har hørt på Savoy (Pål Waaktaar Savoys ferske album «Mary Is Coming»). Den er veldig bra, men jeg jobber ikke for Pål. Han bor jo i New York.

Morten Harket har ikke fått hørt på Savoy, foreløpig.

- Nei, men jeg er spent og ser fram til å høre på den.