Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nick Cave-suksess på to dager

Bare etter et par dagers salg har hele 15 000 enheter av Nick Cave And The Bad Seeds' nye plate «Murder Ballads» forlatt plateselskapets lager.

Dermed har den torturerte alternativ-artisten endelig fått den suksessen han lenge har higet etter.

Nick Caves solokarriere har langsomt, men sikkert bygd seg opp etter at han som frontfigur for australske The Birthday Party ble en 80-tallets antihelt med nærmest hjemsøkte konserter og plater som vekket oppmerksomhet både blant rockepublikummet og alternativpublikummet. De seinere åra har han blitt mer en «crooner» i gata til Leonard Cohen, selv om han tekstmessig og musikalsk har svingt pisken noe kraftigere enn Cohen.

«Murder Ballads», som ble anmeldt til terningkarakter seks her i Dagbladet, er et foreløpig høydepunkt i Caves karriere. Plata går denne uka rett inn på tredjeplassen på den offisielle salgslista.

Artisten selv er for øyeblikket på turné i hjemlandet Australia, der han også jobber sammen med kollega Blixa Bargeld (Bad Seeds og Einstürtzende Neubauten) på et soundtrack til en film som er under opptak på Ny-Guinea.

Etter Australia-turneen går Cave i studio for å spille inn sin neste studioplate sammen med The Bad Seeds, og går alt etter planen, kommer også denne plata dette året.