Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Pulp-stjerne angrep Jacko

ARRESTERT: Pulp-vokalist Jarvis Cocker ble arrestert under pop-prisutdelingen Brit Awards mandag kveld. LONDON (Dagbladet): Pulp-vokalist Jarvis Cocker (32) ble arrestert etter at han hoppet opp på scenen under Michael Jacksons opptreden på Brit Awards mandag kveld. Tre unge gutter som deltok i Jacksons show, ble skadde i opptrinnet.

Mens Michael Jackson framførte sin «Earth Song» under den britiske popens «Oscar»-utdeling, hoppet altså Pulp-vokalisten opp på scenen, gjorde stygge tegn til Jackson og overfalt tre unge gutter.

Deretter forsøkte han å vise fram sin nakne bakdel for de 4000 publikummerne, men ble stanset og tatt hånd om av politiet.

Jarvis Cocker unnskyldte seg med at det hele var en impulshandling, og etter et opphold på politistasjonen ble han løslatt mot kausjon.

Skandaler

Men dette var slett ikke den eneste skandalen under årets britiske popfest.

Medlemmene i Oasis var halvfulle da de kom til festen, de bannet og fornærmet flere av de tilstedeværende, deriblant Michael Hutchence fra INXS.

Da Oasis mottok prisen for beste video, benyttet gruppas Liam Gallagher anledningen til å si at «gamlinger har ikke noe her å gjøre», med klar adresse til Hutchence.

Oasis' opptreden både på scenen og under forestillingen var så ille at den ble omtalt som «helt upassende» og «direkte uoppdragent» av alle store britiske aviser i går.

Flere skandaler

Også bak scenen var det bråk: Robbie Williams og de andre i Take That røk nemlig sammen. Williams gikk som kjent ut av gruppa i fjor og nå går resten av Take That i oppløsning. Neste uke møtes de i retten for å krangle om pengene. Take That som opptrådte for siste gang offentlig på Brit Awards-tilstelningen, fikk pris for beste britiske singel.

Oasis fikk priser for beste gruppe, beste album og beste video. Annie Lennox fikk prisen for beste kvinnelige britiske artist, mens Bj£rk ble kåret til den beste internasjonale.

I herreklassen gikk artist-prisene til henholdsvis Paul Weller og Prince, mens Michael Jackson fikk ærespris for lang og tro musikktjeneste.