Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ratiti ruller igjen

Eivind Løberg med soul-CD Barnestjerna Eivind «Ratiti» Løberg er blitt voksen. Ratiti forsvant da Eivind Løberg (33) kom i stemmeskiftet. Men nå er han tilbake med ny soul-CD «Ratiti II» og en splitter ny Ratiti-video.

Ideen til comebacket fikk Ratiti da han sang for 200 Statoil-ansatte for to år siden. Det var første gang han sang ratiti-sangen på 15 år.

- Jeg var sjenket god og full og kameraten ville jeg skulle ta Ratiti. Etter første verset sto mange i en ring rundt scenen. Med ett forsto jeg at det var dette folk ville ha, sier Ratiti.

På begynnelse av 70-tallet herjet Ratiti som en landeplage.

Eivind Løberg slo gjennom som åtteåring med Ratiti i desember 1971. Som gjest hos Erik Bye kom han på TV-skjermen for første gang og ut til folket.

Kastet på dør

Ratiti-sangen handler om en liten gutt som treffer ei jente han er forelsket i. Dette liker ikke moren til jenta og kaster lille Ratiti på dør.

- På CDen synger jeg om Ratiti som er blitt 30 år eldre. Han er fortsatt forelska i den samme jenta, men får henne ikke, sier Ratiti.

I ungdomstida var det ikke lett for Eivind Løberg å sjekke damer.

- Jeg sleit. Det var flaut når jentene oppdaget at jeg var barnestjerna Ratiti. Det var veldig sårt. Dette varte fram til jeg var 18 år gammel, sier Løberg.

I dag er alt annerledes, men gifte seg vil han så absolutt ikke.

- Jeg har litt her og litt der. Ellers er jeg gift med musikken og kameratene mine, sier Ratiti.

Hekta på soul

Ratiti er hekta på amerikansk soul.

- Stevie Wonder, Chaka Khan og Patti Labelle er mine helter. Michael Jakcson er enorm og Prince er et geni, sier han.

Det han vil mest av alt er å komme seg tilbake til USA og skrive låter for sine musikalske forbilder.

Ratiti skal også gi ut en CD for det amerikanske markedet. Om to uker reiser han til Los Angeles. Her skal han spille inn en video til en av sangene på den amerikanske CDen.

- Jeg husker ikke navnet. Du skjønner jeg har kvikksølv i tennene og husker derfor dårlig, sier Ratiti.

Ble møkka lei

Dagbladet traff Ratiti i et filmstudio ved Akerselva i Oslo i går kveld. Her spiller han inn sin nye video.

For fem år siden sa Løberg at han ikke ville dø som Ratiti.

Mye har skjedd på disse årene.

- Jeg er veldig stolt av den nye Ratiti-CDen. Den viser at jeg også har noe å fare med etter at jeg er blitt voksen, sier Løberg.