Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Rednex i retten

for stripping TRONDHEIM (Dagbladet): To medlemmer av den svenske rockegruppa Rednex blir stevnet for Trondheim byrett, etter at de strippet og drakk øl på scenen under et rusfritt arrangement i Leangen ishall i fjor. Dette er første gang noen er bøtelagt for å ha drukket øl på en scene i Norge.

Politifullmektig Annicken Iversen bekrefter overfor Dagbladet at saken vil bli sendt til beramming en av de første dagene.

- De tror vel at de kan slippe unna fordi de er verdensberømte artister, men loven er lik for alle, sier politifullmektigen.

Det var 16. mai i fjor Rednex strippet og drakk øl på scenen foran nær to tusen ungdommer i Leangen ishall, mens de sang slagere som «Cotton Eye Joe» og «Old Pop In An Oak».

De sprutet øl på publikum, og noen av dem hadde til slutt bare en strømpe rundt kjønnsorganet.

Etter konserten ble tre av bandmedlemmene innbrakt til politikammeret og bøtelagt for øldrikking på offentlig sted. De fikk ei bot på 3000 kroner hver.

Angret

Rednex' Knut Olander valgte å vedta boten på stedet, så han slipper å bli stevnet for retten. Seinere angret han og prøvde seg på en anke i Høyesterett, men der ble saken avvist uten realitetsbehandling.

Mats Urban Landgren og Jonas Åke Nilsson må derimot regne med å få saken avgjort i Trondheim byrett:

Den ene fordi han for kort tid siden ga skriftlig beskjed om at han nekter å vedta boten, og den andre fordi han ikke har svart på om han vil vedta boten eller ikke.

- Hvis de ikke møter i retten, vil saken bli kjørt uten dem, forteller Annicken Iversen.

Interessert

- Det kan godt være at de kommer til Trondheim. De var veldig interessert i å møte opp, sier Rednex-medlemmenes juridiske representant i Trondheim, advokatfullmektig Dag Herrem, som reagerer på politiets håndtering av denne saken.

- 16. mai er den styggeste dagen i Trondheim sentrum, og da er det ingen vits i å sende femten politimenn på Leangen for å arrestere folk som har drukket en flaske øl på scenen. Det er så latterlig at det savner sidestykke, mener Herrem.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media