Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Rednex ler av politiet

TRONDHEIM (Dagbladet): Rednex ler av politiet i Trondheim. Keyboardisten Mats Urban Landgren synes det er latterlig å måtte møte i retten for å ha strippet og drukket øl på scenen, men han kommer mer enn gjerne til Trondheim for å forsvare seg i byretten.

- Jeg tror helt sikkert at vi kommer. Det kan bli riktig artig, sier Rednex-keyboardisten til Dagbladet. Han er svært overrasket over at politiet velger å forfølge bøtene på 3000 kroner som han og Jonas Åke Nilsson har nektet å vedta.

- Vi trodde de bare ville legge saken til side. Jeg hadde ikke drømt om at de ville gå så langt som å stevne oss for retten, sier Mats Urban Landgren.

Akkurat det samme showet som trondheimspolitiet vil straffe dem for, er vist mange hundre ganger i rundt 20 land.

Humor

- Vi har vært i både Korea, Libanon og Japan uten at noen har reagert verken på strippingen eller ølflaskene. I Norge spilte vi også det eksakt samme showet ti ganger før vi kom til Trondheim 16. mai i fjor, sier Landgren.

- Dette er et show med humor og glimt i øyet. Jeg husker ikke om vi drakk øl i Trondheim. Noen ganger har vi vann i flaskene, andre ganger er de helt tomme, legger han til.

Rednex-keyboardisten forteller at politiet nektet å promilleteste ham etter konserten, til tross for at han ba om dette hele tre ganger.

- Jeg tror heller ikke det ble samlet noen bevis i konsertlokalet, så jeg begriper ikke at politiet tør kjøre denne saken i retten, sier Urban.

Turnépause

Etter å ha turnert nesten hver dag de siste to årene, har Rednex bestemt seg for å ta en liten pause.

- Det er ikke snakk om noen splittelse, bare en pust i bakken. Til høsten er vi i full gang igjen. Vi vil ikke svikte fansen rundt omkring i verden, sier Mats Urban Landgren.

Han og vokalisten Jasmine jobber nå med hvert sitt soloprosjekt, ved siden av gruppas arbeid med en ny singel som slippes i løpet av våren.