Refses av landsmenn

... men Deepika vil være seg selv MODERNE: Deepika føler hun er med på å integrere pakistansk kultur i det norske samfunnet, men ikke alle pakistanere liker den moderne stilen hennes. Foto: Robert S. Eik Pakistansk-norske Deepika (18) har fått negative reaksjoner fra det pakistanske miljøet på sin vestlige stil i både musikk og klær. Plateaktuelle Deepika avviser kritikken.

Deepika mener hun er med på å integrere pakistansk musikk og kultur i det norske samfunnet.

- Plata handler om at man skal ha lov til å drive på med det man har lyst til og føler er riktig, uansett hva andre sier, sier Deepika om sin andre CD, som rett og slett heter «Deepika». Utsagnet er kanskje ikke uvanlig fra en artist, men når det kommer fra en pakistansk jente, blir det langt mer eksplosivt.

Del av samfunnet

For Deepika er foreløpig den eneste pakistanske jenta som skriver tekster og musikk og gir ut plater her i landet. Men hun håper intenst at det ikke varer lenge før også andre pakistanske jenter begynner å uttrykke seg.

- Det er heller ikke mange pakistanske jenter som går i dongeribukser, men det finnes faktisk et par jenter som er modeller. I min generasjon er det mange jenter med både talent og forskjellige interesser, og vi er en del av dette samfunnet. Det er bare noe som vil skje, og det skulle bare mangle. Jeg går med hodet høyt hevet i musikken - jeg er kommet for å bli, slår Deepika fast.

Håper på støtte

Men reaksjonene har heller ikke uteblitt.

- Jeg har fått negative reaksjoner fra noen få pakistanere, og det synes jeg er veldig trist. De burde heller sette pris på det jeg gjør, for jeg holder ikke på med annet enn positive ting. Så lenge foreldrene mine støtter meg, bryr jeg meg ikke om hva andre sier. Jeg føler at jeg står for noe veldig positivt i det pakistanske samfunnet i Norge. Selv om jeg ikke forventer at alle skal elske meg, så håper jeg i hvert fall at de vil støtte meg.

Deepika debuterte i 1992 med CD-en «I alt slags lys», en etnisk blanding av pakistansk og vestlig musikk.

Sammen med Tor Erik Hermansen har hun skrevet alle sangene på det nye albumet. Tekstene er på fire språk: Urdu, panjabi, pashto og engelsk, mens musikken blander elementer fra både pakistansk og indisk folkemusikk med høyst moderne vestlige hipphopprytmer.