Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ros og ris til Harket

LONDON (Dagbladet): Den manglende interessen fra utlandet gjorde at Morten Harket ikke jublet over sin storeslem på Spellemannprisen lørdag. Nå har de første anmeldelsene av hans nye singel «Spanish Steps» kommet i engelske aviser, og Harket blir neppe klokere.

Verst i sine sure oppstøt er Londons veiviser, underholdningsbibelen Time Out. Deres anmelder mener sangen er en «angstfylt skandinavisk hymne», og at Morten bærer en «bør på skuldrene som er altfor forferdelig til å nevne navnet på». Anmelderen mener også at sangen er skrevet av en som har altfor svulmende intellektuelle ambisjoner.

Melody Maker, en av de tyngste meningsytrerne innen musikkpressen, er imidlertid av en annen oppfatning: Anmelderen karakteriserer «Spanish Steps» som «uventet og sjokkerende bra», og roser sangen som den beste siden a-has «The Sun Always Shine On TV» og «Manhattan Skyline».