Tvangsakkord for Dollie

Slipper med 4,8 millioner kroner Dollie-jentene og Ole Sørli har stiftet felles gjeld for 19,2 millioner kroner. Nå slipper de ut av kreditorenes klør ved å betale 4,8 millioner. Tvangsakkorden, som innebærer at de får gjeldsofferbehandling, åpnes til uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne uka ble det klart at heller ikke frivillig akkord i det offentliges regi lot seg gjennomføre for Dollie-jentene og Ole Sørli. Dermed er tvangsakkord neste steg. Det skjer trolig neste uke, etter det Dagbladet erfarer.

Benedicte Adrian, Ingrid Bjørnov og Ole Sørli har overbevist gjeldsnemnda om at det er mer å hente for kreditorene ved å la dem fortsette virksomheten sin enn ved å slå dem konkurs. Nemnda, anført av Knut Ro, har anbefalt kreditorene å stemme for akkordforslaget.

«En avvikling av selskapene gjennom konkurs vil ikke gi tilnærmelsesvis 25 prosent dividende,» skriver nemnda i sin innberetning til skifteretten, og begrunner det med at selskapene bare har ubetydelige eiendeler.

Usikkert

Tvangsakkorden innebærer at Adrian, Bjørnov og Sørli må betale 1,9 millioner kroner innen 31. desember i år, 1,9 millioner i 1997 og 961 000 innen 31. desember 1998. Oppfylles akkorden, er de gjeldfrie 1. januar 1999. Med mindre de stifter ny gjeld.

Nemnda legger ikke skjul på at det er knyttet flere usikkerhetsmomenter til om de tre vil klare å oppfylle akkorden. Dårlig vær kan ødelegge publikumstall. Dårlig kritikk kan ødelegge platesalg, mener nemnda, som er kommet til at de tre viser vilje til å stå på for å gjøre opp for seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer