ANNONSØRINNHOLD
Aller

Beste kredittkort – Sammenlign alle kredittkort her

Kredittkortmarkedet i Norge har mange aktører og kan virke uoversiktlig. Det kan være vanskelig å finne det beste kredittkortet for akkurat ditt behov. Dagbladet kredittkort gir deg en effektiv og enkel sammenligning av de mest brukte kredittkortene på det norske markedet.

Det er mange alternativer, og det kan være vanskelig å finne det beste - skal du ha et kredittkort med en bonus eller er du ute etter et kredittkort med bensinrabatt? Hva er forskjellen mellom Bank Norwegians kredittkort og det populære Re:member kredittkortet? Hvilket kredittkort er billigst? Leter du etter det billigste kortet eller kredittkortet med best reiseforsikring? Denne guiden gir deg muligheten til å enkelt sammenligne kredittkort for å finne det beste kredittkortet for deg. Her kan du enkelt finne kredittkortet som passer deg og din livssituasjon. Enten du leter etter et kredittkort med lav rente, bra bonusordning, god forsikring eller lang betalingsperiode - du finner det enkelt på Dagbladet kredittkort.

Hva er et kredittkort?

Et kredittkort er et kort der du låner penger hver gang du handler. Når du gjør et kjøp med ditt kredittkort låner du disse pengene fra banken. Du kan handle selv om du ikke har penger på bankkontoen din. Du får en kreditt fra banken, denne kreditten har en øvre grense som settes utfra dine økonomiske forhold. Ordet kreditt kommer fra det latinske ordet  credere som betyr «å tro». Banken setter en individuell kredittgrense og du kan ikke bruke mer penger enn kredittgrensen tilsier før du har betalt den siste fakturaen din på det lånte beløpet. Alle kjøp som gjøres med kredittkortet registreres av banken.

Fordeler med kredittkort:

 • Kostnadseffektiv og tilgjengelig – Å ha et kredittkort trenger ikke å være dyrt, og hvis du ikke har brukt all kreditten din, har du alltid tilgang til penger.
 • Tilbud og rabatter -Kredittkort gir ofte rabatter og  tilbud, det kan være alt fra billigere inngang til fornøyelsesparker eller rabatter på reiser til billigere drivstoff til bilen.
 • Forsikring – Kredittkort kommer ofte med forskjellige typer reiseforsikring, men det kan også være andre forsikringer knyttet til e-handel.
 • Bonus -Mange kort lar deg samle bonuser, som gir poeng, som du deretter kan løse inn.
 • Bra oversikt over kjøp – På fakturaen ser du enkelt hva du har brukt penger på og du får et bra økonomisk overblikk.

Ulemper med et kredittkort:

 • Høy rente – om du ikke betaler ned innen forfallsdato.
 • Avgifter – sjekk alltid eventuell årsavgift og andre gebyr.

Ett kredittkort kan være et bra tilskudd til økonomien om det brukes rett. Vær alltid bevist på hvor mye du låner og betal tilbake summen før renten begynner å løpe. Om du vet at du kommer til å dele opp betalingen over flere måneder velg kredittkortet med lavest rente, eller vurder et forbrukslån isteden.

Konkurransen om kredittkortskundene er stor og de fleste kredittkort på markedet har ingen årsavgift. Derimot må du være oppmerksom på andre avgifter som fakturaavgift og valutapåslag. Det lønner seg alltid å ha oversikt over rentenivået – både den nominelle renten samt den effektive renten. Den effektive renten forteller hva kredittkortet faktisk koster deg med alle avgifter og gebyr. Sammenlign alltid nøye før du velger kredittkort, så du velger det som er rett for deg.

Kredittkort og bankkort – hva er forskjellen?

Et vanlig bankkort (debetkort) er et kort som er direkte koblet til din bankkonto. Du blir trukket penger med det samme du handler. Finnes det ikke penger på kontoen som er knyttet til debetkortet så kan du ikke handle.

Med et kredittkort låner du disse pengene fra banken. Du kan handle selv om du ikke har penger på bankkontoen din. Du får en kreditt fra banken, denne kreditten har en øvre grense som settes utfra dine økonomiske forhold. Denne kreditten er ofte gratis fram til forfallsdato, så betaler du fakturaen i tide så koster det ikke noe ekstra.

Beste kredittkort

Hvilket kredittkort er det beste kredittkortet? Det er veldig individuelt og du bør sammenligne kortenes vilkår nøye for å finne det beste kredittkortet utfra din økonomi og ditt forbruk.
Vi har sammenlignet de mest brukte kredittkortene i Norge 2020. Du kan selv enkelt sortere ut de som passer dine behov best. Da det ikke finnes et kort som dekker alle behov 100% er det viktig å sammenligne kredittkortets rente og gebyr samt rabatter og bonuser. Det er store forskjeller så gjør en sammenstilling over hvilke parameter som er viktige for deg når det kommer til kredittkort.

I denne guiden sammenligner vi kredittkortene på det norske markedet og gir deg både fordeler og ulemper med disse så du enkelt kan velge det beste kredittkort for deg! Hold deg oppdatert på det seneste innen kredittkort og sammenlign nøye før du bestemmer deg – på den måten er du sikker på at du velger det beste kredittkortet for deg!

Når du velger kredittkort – tenk på dette!

Gjør en nøye sammenligning mellom renter og avgifter på de forskjellige kortutstederne. Velg deretter det kredittkortet som passer ditt betalingsmønster best. Det vil alltid lønne seg å betale ned kredittkortgjelden innen forfallsdato – gjør du ikke det kommer rentesatsen bli høy og kredittkortet blir dyrt. Tenk også på hva du skal bruke kredittkortet til. Kjører du mye bil kan du for eksempel spare mye penger på et kredittkort som har en bra drivstoffrabatt.

Noen av de mest populære kredittkort er:

Beste bensinkort

Drivstoffrabatt er en viktig faktor for mange når de velger kredittkort. Bensin og drivstoff er dyrt i Norge og kjører du mye kan du spare mange penger på å velge et kredittkort med drivstoffrabatt.

Et bensinkort kan gi fast rabatt på bensinstasjoner eller fast rabatt på alt du kjøper med kortet. Norwegian kredittkort er et eksempel på et kort som gir rabatt på alt du handler med kortet – så bruker du dette kredittkortet når du tanker drivstoff får du rabatt eller såkalt kickback på summen.

Det finnes også kredittkort som gir rabatt per liter bensin og bonuskort som gir oppspart bonus på den bensinen du tanker. På de beste bensinkortene kan du spare opptil 90 øre per liter drivstoff om du kombinerer rabatt og cashback.  Mange bensinkort gir også rabatt på hotell og leiebil, samt mer generell rabatt på annen shopping.

 

Se beste bensinkort her

Beste reisekort

Med kredittkortet i lommen blir ferien enklere og den kan bli billigere om du velger kredittkortet med best rabatt og gebyrfrie uttak i utlandet.

Nordmenn har lenge sverget til Bank Norwegian Visa kredittkort som det beste kredittkortet for reiser, og vi må si oss enige – med 1% bonus på all bruk som kan tas ut i flybilletter og gebyrfrie uttak i  utlandet er dette et av de beste reisekortene i dag! Det finnes også flere andre reisekort på markedet med bra reiseforsikring og andre fordeler som kommer godt med på ferien.

Med så mange bra reisekort er det viktig å sammenligne kredittkortene nøye for å kunne velge det som passer ditt reisemønster og forbruk best. Det kan være forskjeller i reiseforsikringen og gebyrer på uttak samt fordeler som rabatter på billetter, hoteller og leiebil.

Se beste reisekort her

Hvordan velge det beste kredittkortet for deg?

Kredittkort markedet er stort og uoversiktlig. Det kan være vanskelig å finne det kortet som er passer best for akkurat ditt forbruk. På Dagbladet Kredittkort sammenligner vi kredittkortene på det norske markedet og gir deg både fordeler og ulemper med disse så du enkelt kan velge det beste kredittkort for deg! Hold deg oppdatert på det seneste innen kredittkort og sammenlign nøye før du bestemmer deg – på den måten er du sikker på at du velger det beste kredittkortet for deg!

Rente og gebyr på kredittkort

Hva skal du bruke kredittkortet til?  Betaler du alltid ned kredittkortgjelden innen forfallsdato? Dette er to viktige spørsmål du bør stille til deg selv før du velger kredittkort. Skal du ha kredittkortet som et lån bør fokus ligge på den effektive renten. Den effektive renten viser hvor mye lånet på kredittkortet koster deg. Tenk på at om du ikke betaler ned kredittkortets gjeld innen forfallsdato så kan kredittkortet bli en meget dyr affære. Betaler du ned lånet innen forfallsdato kan du med god samvittighet bruke kredittkortet til det meste. Det er store forskjeller på gebyrene hos de forskjellige kredittkortene. Noen har høye gebyrer ved kontantuttak og hos andre kan du ta ut penger fra minibank gratis. Sammenlign alltid gebyrsatsene før du bestemmer deg så du velger det kredittkortet som er best for deg!

Rabatter, cashback og bonus

Det finnes store penger å spare på å betale kjøpet med kredittkort – se vår sammenligning for å velge det bonusprogrammet og rabattordningen som gir mest tilbake i din lommebok.

 • Kredittkort med kickBack eller cashBack – du får tilbakebetaling på alle kjøp du har gjort med kredittkortet.
 • Rabatter – du får rabatt når du handler med kredittkortet hos utvalgte samarbeidspartnere.
 • Bonus – du sparer bonuspoeng som du kan benytte ved senere kjøp – et av de beste eksemplene er Norwegian kortet – der du kan ta ut bonus i nye flyreiser med Norwegian.

Forsikring på kredittkortet

Kredittkort inkluderer ofte en reise- og avbestillingsforsikring. Når du betaler over 50% av reisens verdi med kredittkortet får du ofte en forsikring som dekker deg, din familie og andre medreisende på turen. I mange tilfeller er kredittkortenes reiseforsikring bedre og har bredere dekning enn vanlige helårsforsikringer. De fleste kort har reise- og avbestillingsforsikring. De kredittkortene som ikke har reiseforsikring inkludert har ofte forsikringer som ekstra tilvalg så du selv kan velge forsikringer som passer deg. Kredittkortenes forsikringer er ofte meget bra – og ofte både billigere og bedre enn forsikringer fra større forsikringsselskap. Du kan enkelt velge kredittkort med reiseforsikring på Dagbladet Kredittkort.

Spørsmål og svar om kredittkort

Et kredittkort er ikke et vanlig bankkort – altså det du fikk av banken når du ble kunde der. Et kredittkort er et kort der du låner penger hver gang du handler. Banken setter en individuell kredittgrense og du kan ikke bruke mer penger enn kredittgrensen tilsier før du har betalt den siste fakturaen din på det lånte beløpet. Alle kjøp som gjøres med kredittkortet registreres av banken.

Nei – alle kredittkort har ikke reiseforsikring. Men det finnes mange som har det. Da må ofte 50% av reisen betales med kredittkortet. Se vår sammenligning og bruk filterfunksjonen for å finne kredittkort med reiseforsikring.

Det spørs hva du skal bruke kredittkortet til. De fleste kredittkort har fordeler og ulemper. Gå nøye igjennom hva du skal bruke kredittkortet til. Hvordan du skal betale fakturaen? Det er stor forskjell på om du betaler av kredittkortlånet før forfallsdato eller om du velger å betale litt etter hvert. Skal du for eksempel bruke kortet til å fylle bensin og drivstoff – se etter kortet med beste drivstoff avtale.

Nei. I Norge må banker og långivere ta en kredittsjekk før de innvilger søknad om kredittkort.

Dagbladet Kredittkort er et kommersielt samarbeid mellom Dagbladet og Speqta AB. Ved spørsmål ta kontakt med dagbladetkredittkort@speqta.com

 • Maks kreditt

  100000 kr

  Effektiv rente

  21.85

  Betalingsutsettelse

  43 år

  Årsgebyr

  0 kr

  Betalningsanm. ok

  Nei

  Utan UC

  Nei

  4.5/5

  Gebyrfritt
  ID-tyveriforsikring inkludert
  Reiseforsikring inkludert
  Detaljer
  Låna utan uc:
  Nei
  Betalningsanmärkningar:
  Nei
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Søk med BankID®:
  Nei
  Aldersgrense:
  Nei
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Renteeksempel: Eff. rente 21,85 %. 10.000 o/12 mnd. Kostnad: 1112. Totalt: 11.112
 • Maks kreditt

  150000 kr

  Effektiv rente

  25.4

  Betalingsutsettelse

  45 år

  Årsgebyr

  0 kr

  Betalningsanm. ok

  Nei

  Utan UC

  Nei

  4.5/5

  Høy kredittgrense
  Perfekt for shopping
  Rabatt hos 200 samarbeidspartnere
  Detaljer
  Låna utan uc:
  Nei
  Betalningsanmärkningar:
  Nei
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Søk med BankID®:
  Ja
  Aldersgrense:
  Nei
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  *Renteeksempel: Eff. rente 25,4 %, 15 000 o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.
 • Maks kreditt

  100000 kr

  Effektiv rente

  24.6

  Betalingsutsettelse

  Nej

  Årsgebyr

  0 kr

  Betalningsanm. ok

  Nei

  Utan UC

  Nei

  4/5

  Markedets beste drivstoffkort
  Valgfri bonus
  Inntil 25 % rabatt hos utvalgte butikker
  Detaljer
  Låna utan uc:
  Nei
  Betalningsanmärkningar:
  Nei
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Søk med BankID®:
  Nei
  Aldersgrense:
  Nei
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  *Renteeksempel: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349
 • Maks kreditt

  100000 kr

  Effektiv rente

  17.12

  Betalingsutsettelse

  Nej

  Årsgebyr

  0 kr

  Betalningsanm. ok

  Nei

  Utan UC

  Nei

  4/5

  En av markedets laveste renter
  Kickback
  Stort fordelsprogram
  Detaljer
  Låna utan uc:
  Nei
  Betalningsanmärkningar:
  Nei
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Søk med BankID®:
  Nei
  Aldersgrense:
  Nei
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  *Renteeksempel: Eff.rente 17,1 %, 15 000 o/12 mnd, kostnad kr. 1323. Totalt kr. 16 323
 • Maks kreditt

  100000 kr

  Effektiv rente

  23.1

  Betalingsutsettelse

  21 år

  Årsgebyr

  0 kr

  Betalningsanm. ok

  Nei

  Utan UC

  Nei

  4/5

  Beste reisekort
  Folkets favoritt
  Cashpoints på alle kjøp
  Detaljer
  Låna utan uc:
  Nei
  Betalningsanmärkningar:
  Nei
  Min-/max låneperiod:
  69-66 år
  Søk med BankID®:
  Nei
  Aldersgrense:
  Nei
  Uppläggningsavgift:
  69 - 69
  Fakturaavgift:
  0 kr
  *Renteeksempel: Eff. rente 23,1%, 15.000 o/12 mnd, kostnad 1.764. Totalt: 16.764.
 • Maks kreditt

  75000 kr

  Effektiv rente

  26.25

  Betalingsutsettelse

  18 år

  Årsgebyr

  0 kr

  Betalningsanm. ok

  Nei

  Utan UC

  Nei

  4/5

  Opptil 60 dagers rentefrihet
  Bonuspoeng
  Reiseforsikring inkludert
  Detaljer
  Låna utan uc:
  Nei
  Betalningsanmärkningar:
  Nei
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Søk med BankID®:
  Nei
  Aldersgrense:
  Nei
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  *Renteeksempel: 15 000 kr o/12 mnd, eff. rente 26,25 %, kostnad 1 925 kr, totalt 16 925 kr
 • Maks kreditt

  50000 kr

  Effektiv rente

  25.53

  Betalingsutsettelse

  Nej

  Årsgebyr

  0 kr

  Betalningsanm. ok

  Nei

  Utan UC

  Nei

  4/5

  Bra drivstoffrabatt hos Esso
  Opptil 25% shoppingrabatt
  DealPass Rabatter
  Detaljer
  Låna utan uc:
  Nei
  Betalningsanmärkningar:
  Nei
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Søk med BankID®:
  Nei
  Aldersgrense:
  Nei
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  * Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12mnd, totalt 16.929
 • Maks kreditt

  100000 kr

  Effektiv rente

  18.13

  Betalingsutsettelse

  Nej

  Årsgebyr

  0 kr

  Betalningsanm. ok

  Nei

  Utan UC

  Nei

  3.5/5

  En av markedets laveste renter
  Ny rabatt hver måned
  Fleksibel kredittramme
  Detaljer
  Låna utan uc:
  Nei
  Betalningsanmärkningar:
  Nei
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Søk med BankID®:
  Nei
  Aldersgrense:
  Nei
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  *Eff.rente 18,13 %, 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 194 kr, totalt: 49 194 kr
 • Maks kreditt

  100000 kr

  Effektiv rente

  24.2

  Betalingsutsettelse

  20 år

  Årsgebyr

  0 kr

  Betalningsanm. ok

  Nei

  Utan UC

  Nei

  3.5/5

  Helt gebyrfritt
  Bra rabattkort
  Bonus på alle kjøp
  Detaljer
  Låna utan uc:
  Nei
  Betalningsanmärkningar:
  Nei
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Søk med BankID®:
  Nei
  Aldersgrense:
  Nei
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  *Eff.rente 24,2%, 12 000 o/12 mnd kostnad: 1 468, totalt: 13 468.
 • Maks kreditt

  100000 kr

  Effektiv rente

  21.82

  Betalingsutsettelse

  18 år

  Årsgebyr

  0 kr

  Betalningsanm. ok

  Nei

  Utan UC

  Nei

  3/5

  En av markedets laveste renter
  Inge årsgebyr
  Fleksibel kredittramme
  Detaljer
  Låna utan uc:
  Nei
  Betalningsanmärkningar:
  Nei
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Søk med BankID®:
  Nei
  Aldersgrense:
  Nei
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  *Renteeksempel: Eff. rente 23,1%, 15.000 o/12 mnd, kostnad 1.764. Totalt: 16.764.
 • Maks kreditt

  150000 kr

  Effektiv rente

  18.39

  Betalingsutsettelse

  Nej

  Årsgebyr

  0 kr

  Betalningsanm. ok

  Nei

  Utan UC

  Nei

  3/5

  En av markedets laveste renter
  Høy kredittgrense
  Ingen årsavgift
  Detaljer
  Låna utan uc:
  Nei
  Betalningsanmärkningar:
  Nei
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Søk med BankID®:
  Nei
  Aldersgrense:
  Nei
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  *Eff. rente 18,4 %, 15 000 o/12 mnd. Kostnad 1 110 kr. Totalt 16 110 kr.
 • Maks kreditt

  100000 kr

  Effektiv rente

  24.6

  Betalingsutsettelse

  17 år

  Årsgebyr

  0 kr

  Betalningsanm. ok

  Nei

  Utan UC

  Nei

  2.5/5

  Kortet alle United fans må ha!
  Rabatter på Old Trafford
  Reiseforsikring inkludert
  Detaljer
  Låna utan uc:
  Nei
  Betalningsanmärkningar:
  Nei
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Søk med BankID®:
  Nei
  Aldersgrense:
  Nei
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  *Renteeksempel: Eff.rente 24,6 %, 35 000, o/12 mnd, kostnad kr 4.349. Totalt kr 39.349