Aller
17.mai – Enkle tips for en billigere feiring

17.mai – Enkle tips for en billigere feiring

17.mai er snart her. I fjor kjøpte vi is, brus og pølser for millioner. I år er det mange som sliter med å få hverdagsøkonomien til å gå rundt, og 17. Mai kan være en utfordring for de som allerede har en presset økonomi.

Enten vi velger å ha champagne frokost hjemme og avslutte dagen med grilling i hagen, eller ta middag på restaurant – 17. mai kan være tøff mot lommeboka. Med enkle midler kan du skape en flott 17.mai uten å blakke deg helt.

Tips! Spar penger på matvarer med kredittkort

5 tips for en 17.mai feiring som ikke koster (bunads)skjorta

  • Skal du ha champagne frokost? 17. mai er en dag for festligheter og moro, og mange starter dagen med en champagnefrokost med venner og familie. Champagne er dyrt og du kan med fordel bytte ut den med billigere bobler som cremant, cava eller prosecco. Et tips er å servere mimosa på champagnefrokosten – da blander du halvt om halvt med bobler og appelsinjuice. Da får du både bobler og lavere alkoholprosent, noe som kan ha positiv påvirkning på både lommebok og dagsformen.
  • Under dagen og mens man ser på toget – Skal dere se på toget så er et tips å ta med en bag med to termoser – en med kaffe og en med pølser. Pakk med lomper, pølsebrød, sennep og ketchup, servietter og brus eller annen drikke til barna. Dere slipper køståing og kan spise når det passer dere. Det kan også være smart å la barna få en bestemt sum penger på forhånd til å bruke på lodd og andre aktiviteter. Dette kan hjelpe til å holde forbruket nede under dagen.
  • Spis 17. mai middag hjemme – Selv om matvareprisene har blitt mye dyrere i forhold til i fjor, så er det ingen tvil om at du sparer ekstra mye på å spise middag hjemme 17. mai. Dette er en viktig dag for restaurantbransjen og flere restauranter omsetter det man normalt tjener inn i bransjen i løpet av en eller to uker på denne dagen. Flere restauranter opererer med en fast meny og mange skrur opp prisen kraftig på 17.mai. Spar deg selv for køståing og stressede servitører, spar penger og ha en koselig 17.mai middag hjemme.
  • Kjøp inn is og godteri fra vanlig matbutikk på forhånd. Du kan spare mye på å unngå å handle i kiosken. Selvfølgelig er det hyggelig å kjøpe en is ute på den store dagen – men vil du spare penger er det smarteste å spise mest mulig hjemme – også når det kommer til is. Når du handler inn, velg det billigste alternativet og sørg for å få utnyttet eventuelle rabatter knyttet til 17.mai. La barna få en is før dere drar hjemmefra, så slipper du kanskje ismas den første timen hvertfall.
  • Pynt bordet med ting du allerede har. Du trenger ikke et helt oppsett av nye servietter, lys og duker. Bruk dine vanlige fat, servietter og glass. Velg en nøytral hvit duk og flett inn 17.mai fargene med hjelp av blomster og grønt som du selv plukker i naturen. Hvitveis, liljekonvall, jordbær, blåbær og rips gir flotte 17. mai farger på et festdekket bord. Sett en enkel 17.mai sløyfe på dine vanlige lysestaker og bruk flaggene som borddekorasjon.