Aller
3 tips om du vurderer å handle i Sverige

3 tips om du vurderer å handle i Sverige

Harryhandel og stigende matpriser

Grensehandel, populært kjent som «harryhandel», er en fast praksis for mange nordmenn som bor nær grensen. Til tross for prisøkninger på mat og drikke i Sverige så er fristelsen av gode kjøp på den andre siden av grensen stor nok til å tiltrekke seg mange nordmenn viser de siste tall fra SSB om grensehandel.

Med hele 2,3 millioner dagsturer registrert i år, la vi igjen hele 4,5 milliarder kroner i utlandet – mesteparten i Sverige. Av disse ble 2 milliarder brukt på dagligvarer, som understreker at mange drar over grensen for å finne billig mat.

Finn billigste kredittkort til harryhandel her!

Prisforskjeller mellom Norge og Sverige

Sverige har opplevd mer markante økninger i matpriser sammenlignet med Norge det siste året. Henholdsvis med en økning på 17,2 % i Sverige og 11 % i Norge. Men det er fremdeles penger å spare på harryhandel om du tar visse forhåndsregler. Her er 3 tips på hva du bør tenke på før du setter nesen mot Sverige.

3 tips for en vellykket harryhandel

  • Sammenlign priser: Før du drar på handletur, sørg for å bruke prissammenligning- apper eller sjekk nettsider for å sammenligne prisene på produktene du ønsker å kjøpe både i Norge og Sverige. Dette vil hjelpe deg med å identifisere hvilke varer som faktisk er billigere over grensen og hvor du kan oppnå de største besparelsene.
  • Planlegg turen: Ta deg tid til å planlegge handleturen grundig. Sett opp en liste over hva du vil kjøpe, og vurder om det er spesielle tilbud eller kampanjer i butikkene du ønsker å besøke. Tenk på at visse kredittkort kan gi deg rabatt og cashback i utvalgt butikker. Dette kan bidra til å maksimere besparelsene dine og sikre at du får mest mulig ut av turen.
  • Vurder totale kostnader: Selv om du finner billigere varer i Sverige så må du også vurdere andre faktorer som kan påvirke dine totale kostnader. Dette kan være eventuelle transportkostnader eller valutaforskjeller. Husk at tid også er penger – vurder om det virkelig er verdt den tiden det tar å reise over grensen for de besparelsene du forventer å få.

 

Les også: Derfor er kredittkort bra å ha på reisen