ANNONSØRINNHOLD
Aller
5 grunner til å søke kredittkort

5 grunner til å søke kredittkort

Med kredittkort har du alltid en reserve i bakhånden

Med et kredittkort har du alltid en buffer for uventede utgifter og derfor kan kredittkort være et kjærkomment tilskudd i økonomien for mange.

Faktum er at du til og med kan spare penger om du bruker kredittkort på rett måte og unngår å bruke kredittkortet til spontankjøp.

Mange nordmenn har kredittkort

Per dags dato er det 3.118.065 nordmenn av 5,4 millioner som har rammekreditt i følge statistikk fra norskgjeld.no. Rammekreditt er kontokreditt eller kredittkort med innvilget kredittramme, men ingen avtalt nedbetalingsplan. At kredittkortet er et populært betalingsmiddel blant nordmenn er tydelig og det finnes fordeler med å søke kredittkort.

Merk! Det er viktig å ikke bruke kredittkortet over den rentefrie perioden.

Her er 5 bra grunner til å skaffe kredittkort

 • Kredittkort fungerer som et rentefritt lån om du betaler i tid
  Mange kredittkort har opptil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. For at det skal lønne seg å bruke kredittkort er det er viktig at du betaler tilbake før den rentefrie perioden er over. Velger du å betale tilbake litt etter litt – da begynner rentene å tikke og ditt kredittkort kan fort bli en meget dyr affære.

  Du velger selv om du vil betale alt ved forfall mens det enda er rentefritt, eller om du vil utsette betalingen over en periode. Noen ganger er det kanskje nødvendig å dele opp betalingen, men tenk på at dette koster mye og fort spiser opp eventuelle rabatter eller bonuser knyttet til kortet.

 • Ekstra sikkerhet når du handler i nettbutikker
  Mange kredittkort lar deg opptjene bonus og rabatter hos utvalgte nettbutikker, og du er dessuten ekstra beskyttet av finansavtaleloven når du handler med kredittkort på nettet.

  Du står sterkere ved eventuelle tvister med nettbutikken som gjelder retur. Om nettbutikken går konkurs kan du kreve pengene fra banken og dermed få tilbakebetalt penger tidligere enn om du må kreve de direkte fra butikken.

 • Billig bensin og rabatt på drivstoff
  Alle som har bil i Norge vet hvor dyr bensinen er. Med et bensinkort som er knyttet til den bensinstasjonen du tanker på, kan du ofte spare hele 2000 kroner per år på bensinkostnad.
 • Forsikringer knyttet til kredittkort
  Mange kredittkort har forsikringer knyttet til seg. Den mest vanlige er reiseforsikring om du betaler minst halvparten av reisen med kredittkortet.

  Avbestillingsforsikring, forsikring mot id-tyveri og leiebilforsikring er også populære forsikringer knyttet til kredittkort. Ofte kan disse forsikringene være billigere enn en helårsforsikring. Sjekk vilkårene nøye før du velger kredittkort med forsikring så du er sikker på at det dekker dine behov.

 • Kredittkortet kan hjelpe med bedre økonomisk oversikt
  I tillegg til fordelene over kan et kredittkort hjelpe deg med å få bedre oversikt over hva du bruker pengene på. Det ultimate er et kredittkort til hvert bruksområde, da er du sikker på å få mest mulig utbytte av rabatter, forsikringer og bonus.

  Ved å bruke et kredittkort til matvarer kan du se oversikt over matbudsjettet og hvor mye du faktisk bruker på mat per måned. Bruker du et på bensin kan du få maksimal rabatt og se hvor mye du betaler for drivstoff i måneden. Da blir det også enklere å kutte ned på de bruksområdene der du bruker for mye.

Merk! Det er viktig å alltid ha kontroll om man har flere kredittkort så man ikke går over den rentefrie perioden.

5 grunner til å søke kredittkort