ANNONSØRINNHOLD
Aller
Bilferie? 5 tips til billigere bensin

Bilferie? 5 tips til billigere bensin

Bilferie – et spennende men dyrt eventyr!

Er du en av alle nordmenn som skal feriere med bil i sommer? Enten du skal ta bilen til utlandet eller velger å kjøre i Norge så kan bli et dyrt eventyr med dagens bensinpriser.

Analytikere spår bensinpriser opp mot 30 kroner literen i sommer. Grunnen til den høye bensinprisen er at EU ble enige om et forbud mot russisk oljeimport fra Russland tidligere denne uken. Dette medførte en økning i oljeprisen. For forbrukere kommer dette merkes i form av dyrere drivstoff. Faren er at bilferien kan bli dyrere en antatt. Det finnes derimot knep som kan gjøre bilferien billigere og måter du kan få billigere bensin.

 • Pakk smart – en lettere bil bruker mindre bensin.
 • Utnytt konkurransen mellom bensinstasjonene.
 • Hold fartsgrensen.
 • Bruk et kredittkort med bensin rabatt.
 • Få fullt utbytte av rabatter på bensinkort

 
Bensin og drivstoff er ofte den største kostnadsposten på en bilferie. Men det er mulig å få billigere bensin og bruke mindre bensin på samme strekning. Spar penger på bensin ved å følge disse enkle tipsene før og under bilferien:

1.Pakk bilen sikkert og smart

Foruten å pakke så lett som mulig bør du fordele vekten. NAF anbefaler at tung bagasje bør ligge lavt og langt fram i bagasjerommet. Sjekk alltid bilens instruksjonsbok for å se hva som er tillatt maksimal last.

Se også til at alle løse gjenstander i bilen er festet – en iPad kan for eksempel gjøre stor skade i en ulykke eller ved en bråbrems. Det finnes mange smarte festløsninger for nettbrett i bil, pass på å bestill disse i god tid før reisen.

Før du drar på bilferie sjekk følgende:

 • Sjekk at lufttrykket i dekkene er bra.
 • Se over reservedekk og varseltrekant.
 • Se til at du har med en oppdatert  kartbok (om det ikke er dekning på mobilen).
 • Fyll olje & spylervæske.

2. Utnytt konkurransen mellom bensinstasjoner

Fyll alltid bensin der det er størst konkurranse. Ved å fylle bensin i større byer får du utnyttet konkurransen mellom de forskjellige bensinstasjonene til din fordel. I mer grisgrendte strøk er du overgitt til bygdas eneste bensinstasjon og kan risikere å betale dyrt når tanken lyser tomt. Det sammen gjelder også for bensinstasjoner som ligger tett ved motorveien – der får du ofte betale litt ekstra for nærheten til veien.

3. Kjør jevnt og hold fartsgrensen

Pakk så lett som mulig og hold fartsgrensen – jo fortere du kjører, dess mer bensin bruker du per kilometer. Anpass hastigheten og kjør så jevnt som mulig.Stress ned og nyt av ferien.

4. Bruk kredittkort med bensinrabatt på bilferien

Betaler du drivstoff med et kredittkort på bilferien kan du spare mange penger. Et bensinkort med drivstoffrabatt gir også bra oversikt over hvor mye du bruker på bensin på bilferien. Flere bensinkort har også cashback-fordeler som kan gi deg en gledelig overraskelse etter ferien da du får penger tilbake penger for bensin og varer og tjenester du har kjøpt under ferien. Planlegg reiseruten nøye og velg kredittkort som dekker de stasjonene du planlegger å fylle på.

Å få alle bensinutgifter samlet på en faktura gir oversikt over hva bilrelaterte produkter og drivstoff koster deg under ferien.

Finn beste bensinkort her

5. Få fullt utbytte av bensinkortet

Bensinkort er ofte knyttet til en bestemt bensinstasjonskjede og det kan lønne seg å ha flere kredittkort så du alltid kan velge det kredittkortet som gir deg best rabatt. De fleste bensinkort har en årlig grense på bonus og rabatt på på mellom 1500 kroner og 2000 kroner. Ved å benytte flere rabattkort kan du spare mere.

365 Mastercard er det perfekte kredittkortet på Esso stasjoner, mens derimot et Coop Mastercard gir 45 øre bonus per liter hos Circle K. Skal du fylle på begge disse stasjonene under ferien vil det lønne seg å ha begge bensinkortene for å få mest ut av bensinrabatten. Alle bensinkort tilbyr en rentefri periode på mellom 43- 60 dager. Betal regningen innen forfallsdato og du har i prinsippet et rentefritt lån.

Slik kan du kan spare penger på bensin

Barn i bilen? Tips for en bra bilferie for store og små

Skal du ha med barn på bilferien? Det kan bli kjedelig og langdrygt å sitte timevis i bil.

 • Last ned filmer og serier til nettbrett og mobil.
 • Ha rett utstyr – Invester i gode hodetelefoner så alle kan høre på det de vil.
 • Kjøp ekstra lange ladekabler og en adapter som lar dere lade flere enheter samtidig.
 • Det finnes praktiske stativ som kan festes på stolryggen foran for å holde nettbrett og iPad.
 • Ta med puter, og tepper og ha behagelige klær for maksimal komfort.
 • Planlegg pauser og matstopp ofte. Barn trenger å strekke på bena og legg gjerne stopp på plasser de kan aktivisere seg.
 • Unngå for mye sukker og hold måltidene til faste tider.
 • Sørg for solskjerming på alle bilruter.
 • Ta med spill og leker.

Det viktigste med bilferie med barn er selvfølgelig sikkerheten – sørg for nok søvn så du er uthvilt før du legger ut på veien!

Bilferie? 5 tips til billigere bensin