Aller

Bensinkort – finn det beste her!

Bensinkort er et kredittkort med drivstoffrabatt. Bensinkort er veldig populære i Norge. Ikke så rart med tanke på at nordmenn kjører mye samt det faktum at vi har en av de høyeste bensinprisene i verden. Velger du et kredittkort med bra rabatt på bensin og diesel kan du spare mange penger i løpet av et år.

Et bensinkort er et kredittkort som gir rabatt på drivstoff og andre varer du kjøper på bensinstasjonen. Hvis du bruker bensinkortet smart og betaler ned kreditten før forfallsdato så du slipper renter kan du spare mye penger. Du får en faktura hver måned med siste måneds forbruk. Betal denne før forfall så er bensinkortet gratis i bruk.

Bensinkort – spar penger når du tanker

Bilen er vårt viktigste transportmiddel og drivstoff er en stor utgift for mange mennesker. Bensinprisene i Norge er rekordhøye og selv med en økt miljøbevissthet er bilen det foretrukne transportalternativet for mange.

Ved å bruke et bensinkort kan du enkelt spare penger hver gang du fyller tanken eller kjøper noe på bensinstasjonen. Drivstoff er en relativ stor del av månedskostnaden i norske hushold. Med et bensinkort kan du spare flere tusen i året. Betal ned kreditten før forfallsdato så du slipper renter og dyre avgifter. Gjør du det er så er bensinkortet gratis i bruk.

Beste bensinkort 2024

Her finner du en sammenligning over de beste bensinkortene for 2024 så du enkelt kan velge det kredittkortet som passer deg best. Bensinkortene som er med på denne siden har ikke årsgebyr og de har alle gode rabatter på bensin og andre varer og tjenester du finner på bensinstasjonene. Finn beste bensinkort for 2024 her.

Bensinkort - finn det beste her!

Beste bensinkort – hva skal man tenke på?

Det er mange kredittkort på markedet og det kan være vanskelig å velge det med best drivstoffrabatt for ditt bruk. Her finner du en sammenligning over de beste bensinkortene i dagens marked så du enkelt kan velge det kredittkortet som passer deg best. Felles for alle kredittkortene i vår sammenligning er at de ikke har årsgebyr samt at de gir gode rabatter på bensin.

Beste bensinkort: 

 • 365Privat Mastercard
 • Flexi Visa
 • Norwegian Bank Visa
 • Coop Mastercard

Disse er de mest brukte bensinkort i Norge, men du bør alltid utgå fra ditt eget behov og sammenligne bensinkort nøye før du velger. Det som er riktig bensinkort for en person er ikke alltid det beste for en annen. Tenk på hvordan du kjører og hvilken stasjon du fyller mest drivstoff på.

Fyller du på Esso er 365Privat Mastercard det beste bensinkortet for deg. Er du derimot trofast Statoil kunde bør du heller velge FlexiVisa som gir større rabatt på alle stasjoner. Det finnes også kort som ikke har rene bensinrabatter men som lar deg opptjene bonus på alt du kjøper. Buker du for eksempel Norwegian kortet når du fyller bensin tjener du 1% cashpoints på det du fyller. Fyll bensin for 1000 kr og du har opptjent 10 cashpoints.

Med Nowegiankortet opptjener du cashpoints på det du kjøper inne på bensinstasjonen også. Velg bensinkort ut fra ditt behov, gå igjennom faktorer som gir deg mest mulig verdi også på andre parametere enn bare bensinrabatt. Velg alltid et bensinkort uten årsavgift.

Tenk igjennom hvor du fyller bensin og hva du kjøper på bensinstasjonen. I noen tilfeller vil det kanskje lønne seg å ha to bensinkort for å få mest ut av bensinrabatten.

Bensinkort med forskjellige typer drivstoffrabatt

Det finnes bensinkort som tilbyr rabatt og det finnes de som tilbyr bonus. Forskjellen på de to er:

 • Rabattkort gir avslag på literprisen
 • Bonuskort gir oppspart bonus

Rabattkort gir deg avslag på literprisen mens du med et bonuskort opptjener bonus som du kan ta ut eller trekke fra på fakturaen. Kjører du mye kan det lønne seg å skaffe flere bensinkort. Da kan du bytte kort om du har brukt opp rabatten på et. Et tips er å kun bruke bensinkortet til drivstoff og eventuelle varekjøp – da er det enklere å ha oversikt over både forbruk og fakturaer. Pass alltid på å betale innen forfallsdato. Når fakturaen forfaller begynner renter og avgifter å løpe og dine opptjente rabatter og bonuser kan fort bli en dårlig affære. Trenger du kredittkort til annet enn bensin – ta en titt på vår kredittkort test side, der finner du alt du trenger å vite om alle kort på markedet.

Beste drivstoffkort

For å finne det beste drivstoffkortet så er det som vi tidligere skrev viktig å se på hva du bruker kortet til. Se på kredittgrensen på drivstoffkortet. Denne kan variere fra 50 000 til 150 000, så det er ganske store forskjeller på hvor mye penger de lar deg låne på kortet. Skal du bruke drivstoffkortet kun til drivstoff så trenger du kanskje ikke mer enn 50 000 i kredittgrense. Skal du derimot bruke drivstoffkortet til å betale reiser og ferie og handle dagligvarer med kredittkortet så trenger du et bensinkort med høy kredittramme.

Hvor mye drivstoffrabatt kan man få?

Jevnt over kan man si at de fleste drivstoffkort har en maks grense på rundt 2000 kroner per år i rabatt og besparinger. Du kan få maksimalt utbytte av dette med å ha flere kredittkort med drivstoffrabatt på flere forskjellige bensinstasjoner. Det du må huske er at du må betale ned regningen før den rentefrie perioden er over så du at unngår renter og avgifter spiser opp drivstoffrabatten.

Hvordan fungerer et bensinkort?

365Privat Kredittkort er et av de mest brukte bensinkortene i Norge. Med dette kortet får du 3,65 % cashback + 34 øre/l på Esso-stasjoner i Norge samt at du får 2% cashback på alle andre bensinstasjoner. Så enkelt forklart får du fra 30-34 øre rabatt per liter når du betaler med kredittkortet når du fyller bensin på Esso stasjoner. Det blir noen kroner i løpet av ett år.

Eksempel: Esso-stasjoner

Hvis pumpeprisen er 15,34 kroner vil regnestykket se slik ut: 15,34 kroner x 3,65% = 56 øre i cashback +Rabatt fra Esso = 34 øre per liter. Total  sum = 90 øre

Så enkelt forklart får du fra 30-34 øre rabatt per liter når du betaler med kredittkortet når du fyller bensin på Esso stasjoner. Det blir noen kroner i løpet av ett år. Når det gjelder Esso stasjoner er 365Privat desidert beste bensinkort.

Bensinkort – smart om du kjører mye bil

Kjører du mye bil? Da er det smart å skaffe et bensinkort:

 • Rabatt på bensin og drivstoff – rabatt på bensin og drivstoff hver gang du fyller tanken.
 • Rentefri periode  – Alle bensinkort tilbyr en rentefri periode på mellom 43- 60 dager. Betal regningen innen det og du har et rentefritt lån.
 • Bonus når du handler med bensinkortet – Du får bonus når du handler med bensinkortet – denne bonusen varierer fra kort til kort.
 • Andre fordeler  – Flere bensinstasjoner har ekstra bra tilbud når du bruker bensinkortet på aktuell stasjon. Dette kan for eksempel være hver 10 bilvask gratis.
 • Ingen årsavgift – De fleste bensinkort har ingen årsavgift – så lenge du betaler fakturaen før forfallsdato er bensinkortet gratis

Hvordan søke bensinkort?

Har du funnet informasjon og sammenlignet bensinkort på Dagbladet kredittkort og vet hvilket kredittkort du vil ha – da er det på tide å søke.

Slik søker du bensinkort på nettet:

 • Klikk på den grønne knappen med teksten «Søk her» på bensinkortet du har bestemt deg for – da blir du videreført til kortutstederens nettsted.
 • Fyll i  søknaden hos kortutstederen.
 • Du signerer avtalen med BankID.
 • Kredittgiver/ kortutsteder gjennomfører en kredittsjekk på deg før du får tilbud om bensinkortet.
 • Når du får svar på søknaden om bensinkortet velger du å godkjenne denne.
 • Bensinkortet kommer  i postkassen.
 • Du kan nå spare penger når du tanker med bensinkort

 

Fikk du negativt svar på søknaden om bensinkort? Dette kan være for at du ikke fikk godkjent kredittsjekk, du har inkasso eller betalingsanmerkninger.

Sammenlign bensinkort her >

Bensinkort gir bedre økonomisk oversikt

Få oversikt over dine bensinutgifter ved hjelp av et bensinkort. Et kredittkort med drivstoffrabatt kan være en god hjelp i hverdagens økonomi og gi oversikt over utgiftene til bensin. Kredittkort med drivstoffrabatt har ofte cashback-fordeler som gir deg penger tilbake på bensin og andre varer og tjenester du kjøper på bensinstasjonen. Ettersom du får alle bensinutgifter samlet på en faktura får du enkelt oversikt over hva bilrelaterte produkter og drivstoff koster deg per måned. Å se dette svart på hvit kan hjelpe deg å minske bilbruken generelt – noe som gir gevinst både til din økonomi, miljøet og din helse.

Fordeler med bensinkort

Bortsett fra ren bensinrabatt har bensinkort mange andre fordeler. Mange kredittkort har gode avtaler på leiebil og hotell og overnatting – så ta alltid med bensinkortet om du skal på langtur eller ferie. De fleste kredittkort med drivstoffrabatt har også fordelsprogram som gir bra rabatt og cashback på shopping av andre produkter som klær, elektronikk og personlig pleie. Med et bensinkort får du altså billigere bensin, og du kan også få rabatter på reiser, hotellnetter og andre varer og tjenester.
Fordeler med bensinkort

 • Med et bensinkort sparer du penger på bensin og annet du handler på bensinstasjonen.
 • Et kredittkort med bensinrabatt gir ofte bra rabatt på andre varer og tjenester også.
 • Noen bensinkort har også reiseforsikring inkludert om du betaler 50% av reisen med kredittkortet.
 • Du får god oversikt over ditt bensinforbruk om du konsekvent bruker samme kredittkort når du fyller drivstoff.

Kort oppsummert kan vi si at bensinkort, i likhet med andre kredittkort, kan være en god hjelp i hverdagens økonomi ved at det gir en oversikt over utgiftene til bensin, og at de kan ha fordelaktige cashback-fordeler. Som med andre kredittkort gjelder det å betal ned bensinkortets faktura i tide. Da slipper du dyre renter og avgifter og får utnyttet rabatter og eventuelle besparelser fullt ut.

Utnytt konkurransen med flere bensinkort

Det er dyrt med bensin i Norge. Vi ligger på topp i verden når det kommer til bensinpriser. Det er likevel stor konkurranse om kundene mellom forskjellige bensinstasjoner. Denne konkurransen er det smart å utnytte av deg som forbruker. Pumpeprisene svinger ganske mye og har historisk sett vært billigst mandag og torsdag morgen. Har du mulighet til å fylle tanken på flere bensinstasjoner er det det beste. Da kan du velge den stasjonen som har billigst bensin akkurat den dagen. Har du flere bensinkort kan du dessuten få rabatt på de forskjellige stasjonene og dermed spare enda mer penger på bensin.

Betal faktura på bensinkort før forfallsdato

Det er viktig å alltid betale ned bensinkortets faktura før forfallsdato. Å bruke et kredittkort til bensin kan gi både rabatter og bedre oversikt over økonomien. Husk å alltid betale ned fakturaen før den rentefrie perioden er over. Den betalingsfrie perioden varierer fra 43 til 60 dager på forskjellige bensinkort. Om du betaler tilbake før den rentefrie perioden er over er bensinkortet i prinsipp et rentefritt lån. Venter du derimot med å betale kredittkortfakturaen så er dette det samme som at du velger å låne penger til forbruk av bensin og drivstoff – med en effektiv rente på mellom 21% opptil 26%.

Hvordan få ned bensinkostnaden?

Slik kan du få ned bensinkostnaden:

 • Kjør smart – sjekk lufttrykk, hold lavt turtall og kjør så jevnt som mulig.
 • Betal med et kredittkort med drivstoffrabatt.
 • Fyll bensin på rett tidspunkt – ofte blir prisen billigere i løpet av uka.
 • Pakk smart – jo tyngre bil, dess mer bensinforbruk.
 • Kjør jevnt – unngå aggressiv akselerasjon og bruk girene riktig.
 • Kjør saktere – jo fortere du kjører jo mer bensin bruker du per kilometer.
 • Fyll bensin i et område med mange bensinstasjoner – dette gir konkurranse og presser literprisen ned.
 • Bruk et bensinkort med rabatt som betalingsmiddel.

Se aktuell bensinpris i Norge her 

Spørsmål og svar om bensinkort

Du får rabatt på bensin og drivstoff. Utover dette kan du få rabatt på varer og tjenester hos respektive bensinstasjon.

Du får en faktura hver måned. Denne fakturaen er for forrige måneds bruk. Betaler du den innen forfallsdato så slipper du rentekostnader. (Forutsetter at det er et gebyrfritt kredittkort).

Det er veldig individuelt. Du bør sammenligne kredittkortene nøye og velge et bensinkort som passer ditt kjøremønster. Fyller du mye på Esso – ta et kort som har høy rabatt på Esso. Om du derimot alltid fyller opp tanken på Shell skal du velge et kort som gir deg bra villkår der.

Ja – et bensinkort er et vanlig kredittkort som du kan bruke overalt der de godtar betaling med kredittkort.

Med noen kort gjør du det – du finner mer informasjon om kortenes geografiske dekning hos kortutsteder.

Det finnes flere kredittkort som gir rabatt på Esso – men det som skiller seg ut fra mengden er 365 Direkte Mastercard som gir hele 3,65 % cashback + 34 øre/l på Esso-stasjoner i Norge

Det finnes flere kredittkort om gir rabatt på Circle K. Ett av disse er Coop Mastercard som gir 45 øre bonus per liter når du fyller tanken hos Circle K.

Kildehenvisning:

Dette er noen av nettsidene vi har hentet informasjon om bensinkort fra.
 • Alle kredittkort har forskjellige fordeler og for å få en relevant vurdering av hvert enkelt kredittkort vi har vurdert disse på en skala fra 1 stjerne opp til 5 stjerner. Forsikringer er vurdert ut fra antallet som er knyttet til kortet. Vi har vurdert totale kostnader med renter, valutapåslag og eventuell årsavgift. Bonusprogram er vurdert ut fra verdi om disse blir fullt utnyttet. Samt hvor enkelt det er å bruke oppspart bonus. Den totale vurderingen er en snittvurdering av punktene under.
  Vår vurdering inneholder følgende parameter:

    Forsikringer 20%

    Avgifter, valutapåslag og renter 30%

    Fordelsprogram, rabatt & bonus 30%

    Totalt vurdering 20%

  Bank Norwegian Visa

  4.5/5

  Bank Norwegian Visa

  4.5/5

  Slik vurderer vi

  Bank Norwegian Visa

  Shopping Insurance Travel
  Maks kreditt

  150 000 kr

  Effektiv rente

  24.4%

  Betalingsutsettelse

  45 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Maks kreditt

  150 000 kr

  Effektiv rente

  24.4%

  Betalingsutsettelse

  45 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Annonselenke
  Søk her
  Eksempel: Eff. rente 24,4%, 15.000 o/12 mnd, kostnad 1.849. Totalt: 16.849.
  Slik vurderer vi
  Bonusprogram
  Folkets favoritt
  CashPoints
  Krav til inntekt:
  120 000 kr
  Aldersgrense:
  18 år
  Reiseforsikring:
  Ja
  Bonus:
  Ja
  Cashback:
  Ja
  Korttype:
  Visa
  Valutapåslag ved bruk i utland:
  1,75 %
 • Alle kredittkort har forskjellige fordeler og for å få en relevant vurdering av hvert enkelt kredittkort vi har vurdert disse på en skala fra 1 stjerne opp til 5 stjerner. Forsikringer er vurdert ut fra antallet som er knyttet til kortet. Vi har vurdert totale kostnader med renter, valutapåslag og eventuell årsavgift. Bonusprogram er vurdert ut fra verdi om disse blir fullt utnyttet. Samt hvor enkelt det er å bruke oppspart bonus. Den totale vurderingen er en snittvurdering av punktene under.
  Vår vurdering inneholder følgende parameter:

    Forsikringer 20%

    Avgifter, valutapåslag og renter 30%

    Fordelsprogram, rabatt & bonus 30%

    Totalt vurdering 20%

  Ikano Visa

  4/5

  Ikano Visa

  4/5

  Slik vurderer vi

  Ikano Visa

  Shopping Insurance Travel
  Maks kreditt

  100 000 kr

  Effektiv rente

  24.55%

  Betalingsutsettelse

  50 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Maks kreditt

  100 000 kr

  Effektiv rente

  24.55%

  Betalingsutsettelse

  50 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Annonselenke
  Søk her
  Eksempel: Eff. rente 24,55 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2 001,- Totalt: 17 001kr
  Slik vurderer vi
  Rabatt hos Shell
  2% Dagligvarerabatt
  50 dager rentefri betalingsperiode
  Krav til inntekt:
  200 000
  Aldersgrense:
  23
  Reiseforsikring:
  Ja
  Bonus:
  Nei
  Cashback:
  Nei
  Korttype:
  Visa
  Valutapåslag ved bruk i utland:
  2%
  Dagligvarerabatt
 • Alle kredittkort har forskjellige fordeler og for å få en relevant vurdering av hvert enkelt kredittkort vi har vurdert disse på en skala fra 1 stjerne opp til 5 stjerner. Forsikringer er vurdert ut fra antallet som er knyttet til kortet. Vi har vurdert totale kostnader med renter, valutapåslag og eventuell årsavgift. Bonusprogram er vurdert ut fra verdi om disse blir fullt utnyttet. Samt hvor enkelt det er å bruke oppspart bonus. Den totale vurderingen er en snittvurdering av punktene under.
  Vår vurdering inneholder følgende parameter:

    Forsikringer 20%

    Avgifter, valutapåslag og renter 30%

    Fordelsprogram, rabatt & bonus 30%

    Totalt vurdering 20%

  Flexi Visa kredittkort

  4/5

  Flexi Visa kredittkort

  4/5

  Slik vurderer vi

  Flexi Visa kredittkort

  Shopping
  Maks kreditt

  100 000 kr

  Effektiv rente

  24.6%

  Betalingsutsettelse

  50 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Maks kreditt

  100 000 kr

  Effektiv rente

  24.6%

  Betalingsutsettelse

  50 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Annonselenke
  Søk her
  Eksempel: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349
  Slik vurderer vi
  Markedets beste drivstoffkort
  Valgfri bonus
  Inntil 25 % rabatt hos utvalgte butikker
  Krav til inntekt:
  50 000 kr
  Aldersgrense:
  20 år
  Reiseforsikring:
  Nei
  Bonus:
  Ja
  Cashback:
  Ja
  Korttype:
  Visa
  Valutapåslag ved bruk i utland:
  1,75 %
  Rabatt på shopping
 • Alle kredittkort har forskjellige fordeler og for å få en relevant vurdering av hvert enkelt kredittkort vi har vurdert disse på en skala fra 1 stjerne opp til 5 stjerner. Forsikringer er vurdert ut fra antallet som er knyttet til kortet. Vi har vurdert totale kostnader med renter, valutapåslag og eventuell årsavgift. Bonusprogram er vurdert ut fra verdi om disse blir fullt utnyttet. Samt hvor enkelt det er å bruke oppspart bonus. Den totale vurderingen er en snittvurdering av punktene under.
  Vår vurdering inneholder følgende parameter:

    Forsikringer 20%

    Avgifter, valutapåslag og renter 30%

    Fordelsprogram, rabatt & bonus 30%

    Totalt vurdering 20%

  365Privat Mastercard

  4/5

  365Privat Mastercard

  4/5

  Slik vurderer vi

  365Privat Mastercard

  Shopping
  Maks kreditt

  50 000 kr

  Effektiv rente

  25.53%

  Betalingsutsettelse

  45 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Maks kreditt

  50 000 kr

  Effektiv rente

  25.53%

  Betalingsutsettelse

  45 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Annonselenke
  Søk her
  Eksempel: Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12mnd, totalt 16.929
  Slik vurderer vi
  3,65 % cashback + 34 øre/l på Esso
  2 % cashback på alle andre stasjoner
  Rabatt på leiebil
  Krav til inntekt:
  250 000 kr
  Aldersgrense:
  21 år
  Reiseforsikring:
  Nei
  Bonus:
  Ja
  Cashback:
  Ja
  Korttype:
  MasterCard
  Valutapåslag ved bruk i utland:
  2%
  Drivstoff rabatt