ANNONSØRINNHOLD
Aller

Bensinkort – finn det beste her!

Kredittkort med drivstoffrabatt - også kalt bensinkort er veldig populært i Norge. Ikke så rart med tanke på at nordmenn kjører mye samt det faktum at vi har en av de høyeste bensinprisene i verden. Velger du et kredittkort med bra rabatt på bensin og diesel kan du spare mange penger i løpet av et år.

Et bensinkort er et kredittkort som gir rabatt på drivstoff og andre varer du kjøper på bensinstasjonen. Hvis du bruker bensinkortet smart og betaler ned kreditten før forfallsdato så du slipper renter kan du spare mye penger. Du får en faktura hver måned med siste måneds forbruk. Betal denne før forfall så er bensinkortet gratis i bruk.

Beste bensinkort

Det er mange kredittkort på markedet og det kan være vanskelig å velge det med best drivstoffrabatt for ditt bruk. Her finner du en sammenligning over de beste bensinkortene i dagens marked så du enkelt kan velge det kredittkortet som passer deg best. Felles for alle kredittkortene her er at de ikke har årsgebyr samt at de gir gode rabatter på bensin. Drivstoff er en relativ stor del av de månedskostnaden i norske hushold. Ved å bruke rett bensinkort kan du spare flere tusen i året.

Ved smart bruk kan du spare mange penger ved å bruke et bensinkort. Betal ned kreditten før forfallsdato så du slipper renter og dyre avgifter. Betal månedsfakturaen i tid så er bensinkortet gratis i bruk.

Beste bensinkort – hva skal man tenke på?

Det er mange kredittkort på markedet og det kan være vanskelig å velge det med best drivstoffrabatt for ditt bruk. Her finner du en sammenligning over de beste bensinkortene i dagens marked så du enkelt kan velge det kredittkortet som passer deg best. Felles for alle kredittkortene her er at de ikke har årsgebyr samt at de gir gode rabatter på bensin.

Populære bensinkort: 

 • 365Privat Mastercard
 • Flexi Visa

Disse er de to mest brukte bensinkortene, men du bør alltid utgå fra ditt eget behov og sammenligne bensinkort nøye før du velger. Det som er riktig bensinkort for en person er ikke alltid det beste for en annen. Tenk på hvordan du kjører og hvilken stasjon du fyller mest drivstoff på. Fyller du på Esso er 365Privat Mastercard det beste bensinkortet for deg. Er du derimot trofast Statoil kunde bør du heller velge FlexiVisa som gir større rabatt på alle stasjoner. Det finnes også kort som ikke har rene bensinrabatter men som lar deg opptjene bonus på alt du kjøper. Buker du for eksempel Norwegian kortet når du fyller bensin tjener du 1% cashpoints på det du fyller. Fyll bensin for 1000 kr og du har opptjent 10 cashpoints.

Tenk igjennom hvor du fyller bensin og hva du kjøper på bensinstasjonen. I noen tilfeller vil det kanskje lønne seg å ha to bensinkort for å få mest ut av bensinrabatten.

Forskjellige typer drivstoffrabatt

Det finnes bensinkort som tilbyr rabatt og det finnes de som tilbyr bonus. Forskjellen på de to er:

 • Rabattkort gir avslag på literprisen
 • Bonuskort gir oppspart bonus

Rabattkort gir deg avslag på literprisen mens du med et bonuskort opptjener bonus som du kan ta ut eller trekke fra på fakturaen. Kjører du mye kan det lønne seg å skaffe flere bensinkort. Da kan du bytte kort om du har brukt opp rabatten på et. Et tips er å kun bruke bensinkortet til drivstoff og eventuelle varekjøp – da er det enklere å ha oversikt over både forbruk og fakturaer. Pass alltid på å betale innen forfallsdato. Når fakturaen forfaller begynner renter og avgifter å løpe og dine opptjente rabatter og bonuser kan fort bli en dårlig affære.

Hvordan fungerer et bensinkort?

365Privat Kredittkort er et av de mest brukte bensinkortene i Norge. Med dette kortet får du 3,65 % cashback + 34 øre/l på Esso-stasjoner i Norge samt at du får 2% cashback på alle andre bensinstasjoner. Så enkelt forklart får du fra 30-34 øre rabatt per liter når du betaler med kredittkortet når du fyller bensin på Esso stasjoner. Det blir noen kroner i løpet av ett år.

Eksempel: Esso-stasjoner

Hvis pumpeprisen er 15,34 kroner vil regnestykket se slik ut: 15,34 kroner x 3,65% = 56 øre i cashback +Rabatt fra Esso = 34 øre per liter. Total  sum = 90 øre

Så enkelt forklart får du fra 30-34 øre rabatt per liter når du betaler med kredittkortet når du fyller bensin på Esso stasjoner. Det blir noen kroner i løpet av ett år.

Hvordan få ned bensinkostnaden?

Slik kan du få ned bensinkostnaden:

 • Kjør smart – sjekk lufttrykk, hold lavt turtall og kjør så jevnt som mulig.
 • Betal med et kredittkort med drivstoffrabatt.
 • Fyll bensin på rett tidspunkt – ofte blir prisen billigere i løpet av uka.
 • Pakk smart – jo tyngre bil, dess mer bensinforbruk.
 • Kjør jevnt – unngå aggressiv akselerasjon og bruk girene riktig.
 • Kjør saktere – jo fortere du kjører jo mer bensin bruker du per kilometer.
 • Fyll bensin i et område med mange bensinstasjoner – dette gir konkurranse og presser literprisen ned.

Se aktuell bensinpris i Norge her 

Andre fordeler med bensinkort?

Bortsett fra ren bensinrabatt har bensinkort mange andre fordeler. Mange kredittkort har gode avtaler på leiebil og hotell og overnatting – så ta alltid med bensinkortet om du skal på langtur eller ferie. De fleste kredittkort med drivstoffrabatt har også fordelsprogram som gir bra rabatt og cashback på shopping av andre produkter som klær, elektronikk og personlig pleie.

 

Spørsmål og svar om bensinkort

Du får rabatt på bensin og drivstoff. Utover dette kan du få rabatt på varer og tjenester hos respektive bensinstasjon.

Du får en faktura hver måned. Denne fakturaen er for forrige måneds bruk. Betaler du den innen forfallsdato så slipper du rentekostnader. (Forutsetter at det er et gebyrfritt kredittkort).

Det er veldig individuelt. Du bør sammenligne kredittkortene nøye og velge et bensinkort som passer ditt kjøremønster. Fyller du mye på Esso – ta et kort som har høy rabatt på Esso. Om du derimot alltid fyller opp tanken på Shell skal du velge et kort som gir deg bra villkår der.

 • Maks kreditt

  100000 kr

  Effektiv rente

  24.6

  Betalingsutsettelse

  Nej

  Årsgebyr

  0 kr

  Betalningsanm. ok

  Nei

  Utan UC

  Nei

  4/5

  Markedets beste drivstoffkort
  Valgfri bonus
  Inntil 25 % rabatt hos utvalgte butikker
  Detaljer
  Låna utan uc:
  Nei
  Betalningsanmärkningar:
  Nei
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Søk med BankID®:
  Nei
  Aldersgrense:
  Nei
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  *Renteeksempel: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349
 • Maks kreditt

  50000 kr

  Effektiv rente

  25.53

  Betalingsutsettelse

  Nej

  Årsgebyr

  0 kr

  Betalningsanm. ok

  Nei

  Utan UC

  Nei

  4/5

  Bra drivstoffrabatt hos Esso
  Opptil 25% shoppingrabatt
  DealPass Rabatter
  Detaljer
  Låna utan uc:
  Nei
  Betalningsanmärkningar:
  Nei
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Søk med BankID®:
  Nei
  Aldersgrense:
  Nei
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  * Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12mnd, totalt 16.929