ANNONSØRINNHOLD
Aller
Black Friday – derfor bør du bruke kredittkort

Black Friday – derfor bør du bruke kredittkort

Årets største handleuke er i full gang og den når toppen på fredag 25 november med Black Friday! Her til lands er det bare romjulssalget som kan konkurrere med kjøpefesten under Black Week og på Black Friday.

Vær oppmerksom på lokkepriser

Det er mange nettbutikker som har gode tilbud og du kan spare masse penger på Black Friday. Men ifølge tall fra Prisjakt så går faktisk hvert sjette produkt opp i pris under Black Week! Derfor er det ytterst viktig å sjekke prishistorikken for å unngå å bli lurt.

Tenk også på å bruke ekstra rabatter for å spare enda mer på Black Friday. Dette kan du gjøre ved å lete rabattkoder eller betale med kredittkort med rabatt eller cashback som betalingsmetode når du gjør dine Black Friday kupp!

Beste kredittkort – en guide

Kredittkort anbefales ved netthandel

Hva skal du da tenke på når du handler på nettet på Black Friday? Den økte netthandelen de seneste årene har også gitt en økning i antallet som blir utsatt for nettsvindel. For å beskytte deg mot nettsvindel på Black Friday kan du ta visse forhåndsregler. En av disse er hvordan du betaler – forbrukerrådet anbefaler i de aller fleste tilfeller at du betaler med kredittkort eller betalingsløsninger som PayPal.

Trygg e-handel med kredittkort

Fordelene med å gjøre Black Friday handelen med et kredittkort er mange. Du står sikrere ved konkurs, svindel og når du skal reklamere om du har betalt med kredittkort på nettet.

Når du handler med kredittkort på nettet er du beskyttet av finansavtaleloven. Det betyr at du er sikret mot misbruk og ved eventuelle feil som skjer under kjøpsprosessen. Bruker du et kredittkort har du lovfestet rett til å kreve tilbake penger fra banken din om du ikke får varen du har bestilt eller om du blir uenig med nettbutikken om angrerett.

Bruk kredittkort og du har lovfestet rett til å kreve penger tilbake fra banken ved tilfeller da:

  • Du får feil vare eller varen ikke blir levert.
  • Arrangementet eller reisen du bestilte blir kansellert.
  • Du kommer ut for en selger som ikke respekterer angreretten.
  • Du blir utsatt for svindel eller nettbutikken går konkurs.

Ekstra trygghet med kredittkort

Å betale med kredittkort ved netthandel er lett, oversiktlig og ofte sikrere enn om du betaler med et vanlig bankkort /debetkort. Handler du med et vanlig bankkort blir pengene trukket direkte fra kontoen din. Handler du med et kredittkort har du støtte i finansavtaleloven paragraf 54b som gir kredittgiver samme ansvar som selger / nettbutikken om du ikke får varen, blir svindlet eller får problem med angrerett.

Tips! om du skal søke kredittkort bør du sammenligne flere kort så du får et kort som passer deg og ditt forbruksmønster.

3 tips for Black Friday

  • Sammenlign prisnivå både før og under Black Friday via Prisjakt eller Prisguiden. På den måten unngår du å bli lurt av nettbutikker som setter opp prisen i forkant av Black Friday.
  • Vær kritisk – sjekk at nettbutikken er seriøs. Les andre kunders vurderinger og se etter kvalitetsstempel som Trygg e-handel.
  • Betal med et kredittkort – så har du lovfestet rett til å kreve tilbake penger fra banken din om du ikke får din bestilling eller har tvist med nettbutikken om reklamasjon og angrerett.
Black Friday - derfor bør du bruke kredittkort

Få mer rabatt med kredittkort

Fordelene med å betale netthandelen på Black Friday med et kredittkort er mange. Black Friday er som kjent dagen da du kan gjøre et riktig kupp på dyrere merkevarer. Betaler du med et kredittkort med fordelsprogram eller cashback kan du spare desto mer. Det som er viktig å tenke på er at du bør betale ned innen betalingsutsettelsen går ut – altså betal før renter og avgifter begynner å tikke. Om du ikke gjør det vil din besparing raskt minske.

Med et kredittkort kan du få enda mer ut av Black Friday.

Med et re:member kredittkort får du for eksempel tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som lar deg få reward-rabatt på topp av Black Friday-rabattene i over 200 nettbutikker.

Kredittkortet fra TF Bank gir deg intil 30% rabatt på et stort utvalg av nettbutikker.

Se alle kredittkort med fordelsprogram her!