Aller
Derfor bør du unngå impulskjøp med kredittkort

Derfor bør du unngå impulskjøp med kredittkort

Mange nordmenn har kredittkort

Totalt har vi nå 151 milliarder kroner i forbruksgjeld. De siste tall fra Gjeldsregisteret viser en fortsatt økning i rentebærende gjeld, som hovedsakelig består av forbrukslån og gjeld fra kredittkort som har forfalt. Ikke rentebærende kredittkortgjeld har også gått svakt opp.

Det er likevel forbrukslån som står for den største økningen, og en forklaring kan være at stadig flere velger å refinansiere kredittkort med denne typen lån.

Kredittkort og netthandel

Det er både enkelt og tidsbesparende å handle på nettet, men sørg for at du handler med penger du har råd til å bruke. I økonomiske nedgangstider er det lett å bruke kredittkortet når bankkontoen er tom. Det er en fare for at mange som ikke har penger velger å bruke kredittkort. Det er ikke smart å kjøpe ting man ikke trenger og få dyr kredittkortgjeld på kjøpet.

Søk kredittkort –  sammenlign vilkår og finn beste kort for deg!

Dårlig impulskontroll? Dropp kredittkortet

Har du dårlig impulskontroll og lett for å la deg lokke av gode tilbud og rabatter til kjøp du ikke trenger? Da kan det være en god ide å ikke ha kredittkort. Et bedre valg er kanskje et vanlig debetkort som lar deg bruke penger som finnes på kontoen din i motsetning til kredittkort som faktisk er et lån.

Kredittkort har mange fordeler

Det er ikke noe feil ved å handle med kredittkort, så lenge du betaler fakturaen før forfall. Mange kredittkort har reiseforsikring, rabatter og bonus inkludert. Bruker man kredittkort smart kan man faktisk spare penger og få bedre oversikt. Kredittkort gir ekstra sikkerhet til forbrukere.

Se beste kredittkort her

Derfor bør du unngå impulskjøp med kredittkort