ANNONSØRINNHOLD
Aller
Derfor bør du unngå impulskjøp med kredittkort

Derfor bør du unngå impulskjøp med kredittkort

Mange nordmenn har kredittkort

Hele 3 av fire nordmenn har kredittkort. Totalt har vi nå 154 milliarder kroner i kredittkort gjeld. Dette tallet forventes øke under november og desember som er høysesong for shopping.

Tall fra Gjeldsregisteret tidligere i november viser at kredittkortgjelden har økt noe når man ser på den ikke forfalte kredittkortgjelden. Den forfalte kredittkortgjelden gikk ned i begynnelsen av november noe som tyder på at vi er flinkere til å betale ned før forfallsdato.

Black Friday på kreditt

I følge en undersøkelse fra 2019 som YouGov gjorde for Danske Bank bruker mange mer penger enn de burde på Black Friday, hele 43 prosent oppgir at de handler på impuls denne dagen. Det er ingen grunn til å tro at tallene i år skiller seg stort fra denne undersøkelsen.

Det er tydlig at mange som ikke har penger velger å bruke kredittkort denne dagen. Det er ikke smart å kjøpe ting man ikke trenger og få dyr kredittkortgjeld på kjøpet.

Bør du bruke kredittkort på Black Friday ?

Kredittkort har mange fordeler

Det er ikke noe feil ved å handle med kredittkort, så lenge du betaler fakturaen før forfall. Mange kredittkort har reiseforsikring, rabatter og bonus inkludert. Bruker man kredittkort smart kan man faktisk spare penger og få bedre oversikt. Kredittkort gir ekstra sikkerhet til forbrukere.

Se beste kredittkort her

Dårlig impulskontroll? Dropp kredittkortet

Har du dårlig impulskontroll og lett for å la deg lokke av gode tilbud og rabatter til kjøp du ikke trenger? Da kan det være en god ide å ikke ha kredittkort.

Et bedre valg er kanskje et vanlig debetkort som lar deg bruke penger som finnes på kontoen din i motsettning til kredittkort som faktisk er et lån.