Aller
Derfor er kredittkort bra å ha på reisen

Derfor er kredittkort bra å ha på reisen

Ekstra beskyttelse mot svindel

Når du reiser utenlands, anbefales det at du bruker et kredittkort som betalingsmiddel. Dette fordi de fleste kredittkort tilbyr slike ting som sikkerhet, nødløsninger og reisebonuser. Bruker du kredittkort på ferien, er du ekstra beskyttet mot svindel og noen lar deg kjøpe til billige forsikringer mot identitetstyveri.

Når du bruker et kredittkort, er det teknisk sett ikke dine egne penger du bruker, og skulle uhellet være ute kan du få hjelp av selskapet som eier kortet. Det er heller ikke mye sensitiv informasjon knyttet til deg gjennom kredittkortet og de pengene du bruker er ikke knyttet til din personkonto.

Alle kredittkort gir deg denne ekstra sikkerheten, men noen kredittkort egner seg bedre som reisefølge enn andre. Spesielt om du er interessert i kredittkort med reiseforsikring eller i å samle bonuser og andre fordeler.

Se beste kredittkort for 2023

Beste kredittkort til reisen

Hvis du flyr mye, bør du velge et av kredittkortene som flyselskapene tilbyr. SAS, Norwegian og lignende selskaper har alle kredittkort hvor du samler inn bonuser på alle flybillettene som du kjøper med kortet. Bonuser kan også samles opp gjennom bestilling av visse hoteller og eventuelt leiebiler. Er det et flyselskap du reiser mye med eller et hotell du ofte bor på, anbefaler vi at du velger et kredittkort som gir bonus der. Til slutt vil du ha så mye i bonus at du kan bruke dette som betalingsmiddel for flyreiser og hotellrom.

Mange kredittkort har også en innbakt reiseforsikring. Disse forsikringene dekker så å si alt vanlige forsikringer gjør, og det beste er at du ikke må bruke ekstra penger på det fordi det er inkludert i kortet. Det er uansett viktig at du sjekker vilkårene. Noen kredittkort med reiseforsikring krever at du har betalt minst halvparten av reisen med kortet for at forsikringen skal gjelde. Du må også sjekke om forsikringen gjelder alle du reiser sammen med.

Hvis du er usikker, kan du bruke en finne sammenligningsside til å finne det beste kredittkort til ferie. Der får du oversikt over alle kredittkort  og kan enkelt finne et kredittkort som passer deg. Hvis du ikke ønsker noen av dem, er du heller ikke forpliktet til å velge noen.

Ha en plan for nedbetalingen

Det er med andre ord ingen dårlig ide å ha med seg et kredittkort på reisen, men ikke bruk et kredittkort før du har en plan for hvordan du skal betale det du låner tilbake. Mange går i den feilen å betale hele ferien med kredittkortet, men når ferien er over så har de ikke mulighet til å nedbetale feriegjelden.

Du bør derfor lage en nedbetalingsplan til deg selv. Kan du tilbakebetale ferien din med feriepenger eller skattepenger? Hvor mye kan du eventuelt nedbetale hver måned? Passer det inn i budsjettet ditt? Orker du å betale ned på en ferie over en lang periode? Dette er spørsmål du bør vurdere nøye, slik at ikke ferien blir et økonomisk mareritt når du kommer hjem.

Les også: Beste kredittkort til ferien