ANNONSØRINNHOLD
Aller
Er du klar for årets største shoppingfest?

Er du klar for årets største shoppingfest?

Slik gjør du de beste kjøpene under Black Week

Black Week 2022 starter offisielt neste uke – med høydepunktet Black Friday som i år er den 25. november. Salgsperioden varer en hel uke og går under navnet Black Week.

Hele uken er butikkene fulle av gode tilbud og det er store sjanser for å gjøre et kupp eller flere denne uken. Men hva bør man tenke på for å finne de beste prisene? – og hvordan kan man spare mest mulig penger?

Se opp for falsk markedsføring under Black Week

De siste årene har det vært flere eksempler på at varer har blitt satt opp i pris i forkant av Black Week for så å promoteres som salgsvare under selve Black Week. Tall som Prisjakt tok fram i 2021 viser at hele 10,2 prosent av alle varer som ble rabattert under Black Week ble satt opp i pris fra 1. oktober til dagene før Black Week. Er prisøkningen gjort i god tid før salget så er dette faktisk lovlig. Det finnes ingen satt grense men en tommelfingerregel er at prisen på varen bør ikke ha blitt satt opp i de seks siste ukene før salget.

Finn beste kredittkort til Black Friday her

6 tips for Black Week:

 • Planlegg innkjøpene
  Dette er kanskje det viktigste – du bør planlegge innkjøpene dine under Black week. Dette er uken du skal kjøpe den tingen du har ønsket deg lenge. Det finnes store muligheter for å handle elektronikk og dyrere varer med gode rabatter.
 • Bruk kredittkort når du handler på Black Week
  Betal med et kredittkort så har du ekstra støtte i finansavtaleloven om du havner i tvist med nettbutikken om reklamasjon, angrerett, blir utsatt for svindel eller at butikken går konkurs. En ekstra bonus er at mange kredittkort ofte har cashback og rabatter så ditt Black Friday kjøp kan bli enda billigere. Å bruke kredittkort er enda viktigere om du handler hos nettbutikker du ikke kjenner til fra før.
 • Unngå spontane kjøp
  Dette er lettere sagt enn gjort. Under Black week hagler det med gode tilbud og det er lett å bli revet med. Mange kjøper ting de ikke trenger denne uken.
 • Ha kontroll på prisutviklingen
  Vær sikker på at du vet prishistorikken på varer du kjøper under Black Week. Du bør ha full kontroll på prisbildet – du kan sjekke prisutvikling på Prisjakt og Prisguiden for å se om butikken bruker lokkepriser.
 • Maksimer rabatter
  Meld deg opp på nyhetsbrev og se etter rabattkoder som hjelper deg å spare enda mer under Black Week.
 • Unngå lokketilbud
  Mange butikker bruker Black Week til å selge begrenset antall produkter til nedsatt pris. En enkel måte å unngå lokketilbud er å handle på nettet. Da ser du fort om produktet blir utsolgt.

 

Du kan lese mer om hvorfor det lønner seg å betale med kredittkort på Black Friday her

Unngå å bli lurt – sjekk prisutviklingen på varen

Mange kjøper dyrere produkter som elektronikk, hodetelefoner og mobiler under Black Week. Sørg for at varen du skal kjøpe har førpris og at sjekk de generelle prisene i markedet. Dette kan du kan enkelt gjøre selv hos prissammenligningstjenester som Prisguiden og Prisjakt. Der kan du følge prisutviklingen, se prishistorikk og enkelt få informasjon om varens pris har blitt satt opp i forkant av Black Friday.

Er du klar for årets største shoppingfest?