ANNONSØRINNHOLD
Aller
Feriebudsjett – få ut mer av feriepengene

Feriebudsjett – få ut mer av feriepengene

Ferie i verdens dyreste land

I år velger mange å ta sommerferien i Norge på grunn av Koronapandemien og restriksjoner på utenlandsreiser. Norge er et vakkert land, men det er også et av verdens dyreste, så det lønner seg å sette et feriebudsjett før ferien og holde dette så godt det går. På denne måten kan man unngå å sitte igjen med skrapet pengebok etter ferien.

Før ferien – lag en plan

Det finnes visse ting du kan gjøre for å spare penger før ferien. Si opp abonnement du ikke kommer til å bruke under ferien. Dette kan være alt fra treningskort til dyre telefonabonnement som kan nedgraderes. Spis hjemme i ukene før ferien – spar restaurantbesøk til ferien og lag mat hjemme mens du kan.

Skal du fly? Om du ikke er medlem i bonusprogram hos respektive flyselskap – meld deg inn. Da kan du tjene poeng og få rabatt på reisen. Velger du et kredittkort som SAS Eurobonus eller Norwegiankortet tjener du dessuten poeng på alt du handler med kredittkortet og kan bruke disse til å ta ut nye flyreiser. Flere kredittkort gir også bra rabatt på hotell og overnatting.

Sett opp et feriebudsjett

Et feriebudsjett bør inneholde alle utgifter for ferien.

  • Reisekostnader for fly, buss, bil, tog og eventuelt taxi.
  • Kostnader for overnatting – hotell, camping eller andre alternativ.
  • Matkostnader – alle utgifter knyttet til frokost, lunsj og middag.
  • Kostnader til utflukter – alle planlagte utflukter, fornøyelsesparker og andre arrangement.
  • Ekstra utgifter – småutgifter som kan tilkomme – sett av ca. 20% av det totale budsjettet til ekstrautgifter.
  • Lommepenger til barna (og voksne).

 

Slik setter du opp et feriebudsjett i Excel

Slik sparer du penger under ferien

Kost og losji er ofte den største utgiftsposten under ferien. Vårt tips er å forsøke å minimere disse postene så godt det går. Legg overnatting hos familie og venner om muligheten finnes.

Lei privat – det er ofte billigere å leie en leilighet privat enn å bo på hotell. Må du bo på hotell, kan du spare mye på å velge et med frokost og kveldsmat inkludert i prisen.

Velg billigere alternativer som hostell eller camping der det finnes tilgang til eget kjøkken. Dette kan spare mange penger da man kan lage flere måltider hjemme. Ta med deg en kjølebag og kjøleelement og bruk disse –  kjøp inn mat selv og lag lunsj som du kan ta med på stranden og på utflukter.

La barna få disponere egne penger til is og annet – da kan de selv styre over pengene og sjansen er stor for at de bruker mindre når det er deres egen feriekasse som minsker.

Spar alle kvitteringer – når du er halvveis i ferien kan det være smart å gjøre opp status om budsjettet holder. Det kan være smart å bruke et bestemt kredittkort til ferien for best oversikt. Ser det ut som at du går over budsjettet har du fremdeles tid til å stramme inn den siste delen av ferien.

Bruk kredittkort under ferien og du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt og rentefri betalingsutsettelse på mellom 43- 60 dager.

Finn beste kredittkort for ferien her.

Drikk kranvann – ta med vannflasker – fyll opp disse før du drar ut fra hotellet.

Vi har verdens beste kranvann. Drikk det istedenfor å betale dyre penger for flaskevann – bedre for deg, økonomien og miljøet!

Etter ferien – skaff deg oversikt

Se over budsjettet. Forhåpentligvis klarte du å holde det? Om ikke, se over hvor feriebudsjettet sprakk og lær av dette til neste ferie.

Har du brukt kredittkort på ferien? – sørg for å betale ned fakturaen før renter og avgifter begynner å tikke.