Aller
Julehandelen – siste innspurt starter nå

Julehandelen – siste innspurt starter nå

På høy tid å kjøpe julegavene

Hvert år lanserer Virke prognoser og tall på nordmenns julehandelsvaner. I år viser disse at vi vil handle for rundt 66 milliarder kroner inkl. mva. i desember. Tall fra tidligere år viser at hele 30 prosent av julehandelen blir gjort de siste 7 dagene før julaften. Hvis du ikke allerede har kjøpt julegaver, så er det altså på høy tide å gjøre det nå. Virke anslår at hver nordmann vil handle for 12 170 kroner i desember i år.

Netthandelen holder seg stabil

Trenden med netthandel holder i seg. Selv om 4 av 10 sier de vil bruke mindre penger på julegaver i år enn i fjor, bruker likevel store summer på julegaver og julemat under årets to siste måneder. Sammenlagt forventes vi bruke 123,5 milliarder kroner på handel i november og desember, av disse forventes vi legge 21,2 milliarder av disse på nettet.

Slik finner du billigste kredittkort for netthandel

Julehandelen - siste innspurt starter nå

Flere handler i fysisk butikk

Selv om netthandelen forblir sterk så viser nye tall fra Kvarud Analyse at flere handler julegaver på kjøpesenter i år. Totalt har omsetningen i november på kjøpesenter økt med 1,8 prosent sammenlignet med i fjor- Skal du kjøpe julegaver i butikk så kan det være smart å unngå 22. desember, dette er ifølge transaksjonsdata fra Bank Accept årets aller travleste handledag!

Romjulssalget – årets største salg

Desemberhandelen avsluttes med romjulssalget. Dagene mellom jul og nyttår er tiden hvor de fleste butikker tømmer lageret for å få plass til nye produkter. Dette er det perfekte salget for å spare penger på kvalitetsprodukter og bruke eventuelle gavekort du har fått i julegave.

 Romjulssalget starter tradisjonelt tredje juledag – 27 desember. Men stadig flere nettbutikker starter allerede på kvelden den 24 desember. Velger du å handle på nettet kan det være smart å betale med kredittkort, da er du bedre beskyttet mot svindel og tvister med nettbutikken.

Slik finner du beste kredittkort