ANNONSØRINNHOLD
Aller
Julehandelen – siste innspurt starter nå

Julehandelen – siste innspurt starter nå

Hvert år lanserer Virke prognoser og tall på nordmenns julehandelsvaner. I år viser disse at vi  vil bruke 18,3 milliarder kroner den siste uken før julaften. Tall fra tidligere år viser at hele  30 prosent av julehandelen blir gjort de siste 7 dagene før julaften. Hvis du ikke allerede har kjøpt julegaver, så er det altså på høy tide å gjøre det nå. Virke anslår at hver nordmann vil handle for 12 070 kroner i desember i år.

Vi handler på nettet

Pandemien har endret våre handlevaner. Det seneste året har nordmenn handlet mer fra nettbutikker og denne trenden holder i seg. Netthandelen ligger over 50 prosent høyere enn i 2019. Og det er en økning av netthandel på ca 1 prosent i forhold til 2020 da pandemien og nedstengninger var som verst.

Slik finner du billigste kredittkort for netthandel

12% økning fra 2019

Selv om vi fortsatt er inne i en pandemi, ser det ikke ut til at det er noe som får oss til å holde tilbake på julegavehandelen. Ifølge Virkes prognose vil bli handlet for 18,3 milliarder kroner fra 18. desember frem til julaften. Det er ventet at vi vil legge igjen 122 milliarder kroner på handel under November og desember. Det er en liten nedgang fra 2020 men hele 12 prosent høyere enn i 2019.

Romjulssalget – årets største salg

Desemberhandelen avsluttes med romjulssalget. Dagene mellom jul og nyttår er tiden hvor de fleste butikker tømmer lageret for å få plass til nye produkter. Dette er det perfekte salget for å spare penger på kvalitetsprodukter og bruke eventuelle gavekort du har fått i julegave.

 Romjulssalget starter tradisjonelt tredje juledag – 27 desember. Men stadig flere nettbutikker starter allerede på kvelden den 24 desember. Velger du å handle på nettet kan det være smart å betale med kredittkort, da er du bedre beskyttet mot svindel og tvister med nettbutikken.

Slik finner du beste kredittkort