ANNONSØRINNHOLD
Aller
Kredittkort hacks 2023

Kredittkort hacks 2023

Å bruke kredittkort kan hjelpe deg økonomisk om du bruker det på rett måte. Med et kredittkort kan du få fordeler som bonuspoeng, rabatt på bensin og mat, billige forsikringer og bedre oversikt over hva du bruker pengene på.

6 tips for smart bruk av kredittkort

  • Betal alltid mer enn minimum på fakturaen! Et av problemene med kredittkort er den dyre renten. Om du ikke betaler hele beløpet på fakturaen, blir du belastet med dyre renter. Noen ganger er det nødvendig å utsette betalingen og du kan ha nytte av å dele opp en større betaling i to, men i de fleste tilfeller lønner det seg å betale hele beløpet på fakturaen innen forfallsdato.
  • Vet du at du ikke betaler ned med en gang? Se etter et kredittkort med lav rente! Det er ganske store forskjeller på rentene på forskjellige kredittkort. Om du vet at du ikke betaler allt med en gang kan du spare mye på å velge kredittkortet med lavest rente. Sammenlign kredittkort før du søker og ta hensyn til din betalingsvane. Da kan du finne billigste kredittkort for ditt forbruksmønster.
  • Bruk kredittkortet til betaling – ikke til uttak av penger Skal du ta ut penger fra minibank så bruk bankkortet ditt – du kan lese mer om forskjellen på debetkort og kredittkort her. De fleste kredittkort har et høyt uttaksgebyr og du får ikke en rentefri periode når du tar ut kontanter.
  • Bruk kredittkort på nettet – Når du handler på nettet bør du bruke kredittkort da det gir deg ekstra trygghet om nettbutikken går konkurs eller du havner i tvist om retur og reklamasjon. Forbrukerrådet anbefaler at du bruker kredittkort når du handler på nett. Mange kredittkort har kjøpsbeskyttelse, og det kan være enklere å refusjon fra banken om kjøpet er gjort med et kredittkort.
  • Skaff flere kredittkort for å få maksimalt utbytte av bonuser – dette passer deg som har full kontroll på betalingen av kredittkort fakturaen. De fleste kredittkort har en maksgrense på bonus og cashback på rundt 2000 kroner per år. Ved å bruke flere kredittkort kan du spare mer og få enda mer cashback.    

    Ved å bruke et kredittkort til mat, og et annet til bensin kan du maksimere bonuser og rabatter og spare flere tusen kroner i året. Dette forutsetter selvfølgelig at du betaler ned fakturaen før den rentefrie perioden er over. Om du ikke gjør det så spises eventuelle rabatter fort opp av rentekostnadene.

  • Ikke bruk mer penger en du har! Et kredittkort kan føre til at man overforbruker. Vær bevisst på hva du har å røre deg med per måned og sørg for at kredittkort fakturaen er den del av ditt månedlige budsjett.

Kredittkort er et lån

Det er viktig at du alltid tenker på at kredittkort er et lån som krever at du tar ansvar og betaler tilbake før rentene begynner å tikke. Etter den rentefrie perioden er kredittkort et veldig dyrt lån som kan føre til en vanskelig økonomisk situasjon. Om du ikke betaler ned hele saldoen på kortet hver måned, blir du belastet høye rentekostnader, noe som på sikt kan gjøre det vanskelig å betale ned gjelden.

Betaler du derimot innen den rentefrie perioden er over er kredittkortet et rentefritt lån som kan gi deg mer spillerom i økonomien. Dette krever disiplin og kontroll over privatøkonomien.

Beste kredittkort ->