ANNONSØRINNHOLD
Aller
Kredittkort trøbbel i ferien?

Kredittkort trøbbel i ferien?

Er kredittkortet borte?

Noen ganger er uhellet ute og du sitter der uten kredittkort på ferien. Det første du må gjøre er å finne ut om kredittkortet har havnet i hendene på uvedkommende eller om du har rotet bort det. I begge tilfeller må du sperre kortet så fort som mulig.

Når det kommer til kredittkort er det lettere å oppdage om kortet er fysisk borte – altså at du har mistet det eller noen har stålet det, enn om noen bare har fått tilgang til opplysninger så de kan få tilgang til pengene dine. Det er der derfor ytterst viktig at du sjekker transaksjonshistorikk jevnlig også under ferien – på den måten kan du raskt se om det er mistenkelige uttak eller rørelser på kontoen.

Har du mistet kredittkortet?

Uansett om kortet er stjålet eller du bare har rotet det bort er det ytterst viktig at du er rask med å sperre det. Når du sperrer kredittkortet unngår du at det blir misbrukt og du kan samtidig bestille et nytt kort fra banken din. Jo fortere du sperrer kredittkortet jo mindre er sjansen for at du selv må betale for eventuelt misbruk av kortet.

Er kortet stjålet?

Bruker du kredittkortet fysisk på ferien er det lett å merke om det er borte. Derimot skjer det ganske ofte at man ikke merker at uvedkommende har tilgang til informasjon om kortet. Derfor er det ekstra viktig å gjøre følgende:

 • Sjekk transaksjonshistorikken på kredittkortet med jevne mellomrom.
 • Ta kontakt med banken din med en gang du ser mistenkelige rørelser på kontoen for å forsikre deg om at kortet ikke blir misbrukt.

ID tyveri øker

Id tyveri er vanlig – 150 000 nordmenn sin identitet misbrukt hver år. Er du utsatt for dette må du politianmelde med en gang samt kontakte banken for å få kredittkort og andre tjenester sperret.

Tegn på id tyveri:

 • Ukjente transaksjoner på kredittkortet
 • Faktura på ting du ikke har bestilt eller kjøpt
 • Du får mail om bekreftelse på lån eller kredittkort som du ikke har søkt om.
 • Du blir kredittsjekket for kjøp du ikke har gjort

 

Flere kredittkort som for eksempel TF Bank Mastercard har ID-tyveriforsikring inkludert i kredittkort. Denne forsikringen kan hjelp deg om du blir utsatt for et id-tyveri.

 • TF Bank Mastercard

  4.5/5

  150 000 kr Maks kreditt
  Effektiv rente

  25.76%

  Betalingsutsettelse

  43 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Annonselenke
  Søk her
  Eksempel:Eff. rente 25,76% kr 25.000 o/12 mnd, kost. 3 243.- Totalt kr. 28 243.-
  Maks kreditt

  150 000 kr

  Effektiv rente

  25.76%

  Betalingsutsettelse

  43 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  4.5/5

  Gebyrfritt
  ID-tyveriforsikring inkludert
  Reiseforsikring inkludert
  Annonselenke
  Søk her
  Eksempel:Eff. rente 25,76% kr 25.000 o/12 mnd, kost. 3 243.- Totalt kr. 28 243.-
 • Sperr kredittkortet så fort som mulig

  Ta kontakt med banken så fort som mulig – dette gjør du på mail eller via telefon. Hos mange banker kan du logge inn på dine sider i nettbanken og sperre kortet selv. Du må oppgi oftest personnummeret eller konto eller kredittkortnummeret om du har det, men et tips er å aldri gi ut PIN eller CRV kode til noen – dette gjelder også banken.

  Tips!

  • Sperr kortet så fort som mulig – på denne måten unngår du at det blir misbrukt og at du blir ansvarlig for tapte penger.
  • Ha flere kredittkort med på turen – på denne måten slipper du å stå uten kredittkort om du mister ett. Søk kredittkort her

   

  Hos Dagbladet Kredittkort finner du kontaktopplysninger for å sperre kort inne på kortsiden.