Aller
Markant økning av tyveri under påsken

Markant økning av tyveri under påsken

Påsken er høytid for reise kriminalitet – slik beskytter du deg

Flere forsikringsselskap melder om flere tyverisaker under påsken. If og Europeiske Reiseforsikring skriver i en pressemelding at de vanligvis ser en markant økning i antallet tyverisaker ved påsketider. Tradisjonelt sett er det ca. 35 prosent flere tyverier i selve påskeuka, enn det er i ukene før og etter. Frende Forsikring melder også om at de vanligvis ser en økning av tyveri i skibakken under påskeuken.

Dette går tyvene for i påskeuka

  • Ski og snowboard
  • Mobiltelefoner
  • Solbriller

Flere reiser til utlandet

I forbindelse med at flere legger påskeferien utlandet blir også flere utsatt for såkalt skuespill-tyveri. Det kan være at tyven spiller syk, skadet eller utgir seg for å være turist som ikke finner veien. Litt naive nordmenn hjelper ofte gjerne til og risikerer samtidig å bli frastjålet verdisaker. Mange av If og Europeiske kunder melder om denne typen tyveri.

Hva kan du gjøre?

Det aller viktigste, foruten å bruke sund fornuft, er å sørge for å ha reiseforsikringen i orden. En bra reiseforsikring dekker dine utgifter om du blir utsatt for tyveri på ferien. En god reiseforsikring kan dekke tap, sykdom og skade på deg og reisefølget.

Om du ikke har en helårs reiseforsikring så sjekk om ditt kredittkort har en. Mange kredittkort kommer med reiseforsikring – men det forutsetter ofte at man har brukt kredittkortet til å betale minst 50% av reisen for at den skal gjelde.

Se kredittkort med reiseforsikring her

5 tips for å unngå tyveri på ferien

  • Gå aldri fra bagasjen og unngå å legge mobil og andre verdisaker uten oppsyn
  • Om du ikke har mulighet å låse inn ski så legg de hver for seg for å gjøre det vanskeligere for tyvene å finne paret
  • Vær kritisk om noen kommer fram til deg – selvfølgelig skal man hjelpe om man kan men sørg for at du ikke blir lurt samtidig
  • Ha med deg et backup kort –  da har du mulighet å fortsette å nyte ferien selv om kredittkortet blir stjålet

Onsdag er årets store utfartsdag

Foruten å ha reiseforsikringen i orden bør du også sjekke skadeforsikringen din. Påsken er en utfartshelg med mange på veiene. Med så mange som skal på hytta samtidig – lønner det seg å kjører så tidlig som mulig eller så sent man kan.

En undersøkelse gjort av Respons analyse for Fremtind viser at hele 1,5 millioner nordmenn skal på hytta i påsken. Størstedelen av påsketrafikken går på onsdag 5. april. Fremtid har analysert kjøredata fra påsken de siste to årene og resultatet er at det er mest trafikk onsdag i påskeuken mellom 09.00 – 15.00. Skal du ut å kjøre så lønner det seg å legge turen utenfor disse tidene.

Nordmenn reiser hjem spredt over først og andre påskedag med mest trafikk mellom 09.00 og 14.00. Langfredag og påskeaften er dagene med minst trafikk under påsken.