ANNONSØRINNHOLD
Aller
Når er det smart med kredittkort?

Når er det smart med kredittkort?

Nå som vi går inn i handelens mest travle måneder er det mange som søker om kredittkort. Først ut er Singles day den 11 november også kommer de store handledagene som perler på en snor – Black Friday, Cyber Monday og for ikke å snakke om julegavehandelen som pågår helt fram til julaften for så å overgå i romjulssalget.

Kredittkortet har definitivt sin storhetstid under årets siste måneder. Men er det smart å bruke kredittkort? Og hva skal man tenke på før man søker?

Slik finner du beste kredittkort:

  • Tenk over hva du skal bruke kredittkortet til. Er det et kredittkort for å handle matvarer? Skal du shoppe med kredittkortet? Eller tenker du på å bruke kortet til å betale ferie? Tenk nøye igjennom forskjellige bruksområder og velg kredittkort etter det.
  • Bør du ha flere kredittkort? Se over hva du bruker penger på. Det finnes flere fordeler med å ha flere kredittkort for å få mest mulig ut av rabatter og bonuser. De mest vanlige kredittkort områdene er matvare kort, rabattkort på shopping, flyreise- og feriekort og bensinkort som gir rabatt på drivstoff.
  • Hvordan er ditt betalingsmønster? Betaler du alltid regningen før den forfaller? Eller er du en som deler opp kredittkortfakturaen? Generelt lønner det seg alltid å betale ned regningen før forfall. Vet du med deg selv at du venter med å betale ned regningen gjør du klokt i å velge kredittkortet med lavest rente.

Fordeler med kredittkort

  • Rabatter – du kan spare penger på klær, bøker, sko og elektronikk hos hundrevis av nettbutikker om du velger et kredittkort som er tilknyttet en rabattordning
  • Bonus – du kan samle bonus på flyreiser og hotell – disse kan du ta ut i nye reiser eller bruke til oppgradering til bedre hotellrom eller fordel på flyreisen
  • Cashback – cashback betyr at du får penger tilbake når du bruker kredittkortet – betaler du ned kredittkort fakturaen før rentene begynner å tikke er cashback en ren gevinst og du kan “tjene” opptil 2000 kroner på visse kredittkort med cashback løsninger.
  • Forsikringer – Du kan få både reiseforsikring, avbestillingsforsikring og forsikring knyttet til leiebil.
  • Bedre oversikt over hva du bruker penger på – du får en regning hver måned – og kan enkelt se hva du har brukt penger på.
  • Økt sikkerhet ved netthandel – dette er spesielt viktig når stadig flere av oss handler på nettet. Se fordelene med kredittkort ved netthandel her >
  • Rentefri periode på kortet – De fleste kredittkort har en rentefri periode på mellom 30 – 50 dager. Betal tilbake lånet innen denne perioden er over og kredittkortet er et rentefritt lån.

 

Finn kredittkort her – stor sammenligning!

Betal alltid regningen før forfall

Det største problemet med kredittkort er at det er meget høy rente på penger du låner på kortet. Dette gjør at man lett kan havne i kredittfellen om man ikke betaler ned regningen før forfall. Med renter på opptil 26% på de dyreste kortene kan dette bli en meget dyr affære.

Se alltid på kredittkort som et dyrt lån og sørg for å alltid betale tilbake før den rentefrie perioden er over.

Et bra komplement

Konklusjonen er at det er smart å ha et kredittkort så lenge du har kontroll over økonomien. Kredittkort bør brukes som et kortsiktig lån og bør alltid betales tilbake før renten begynner å tikke. Da kan kredittkortet være et bra komplement til hverdagsøkonomien og du kan til og med spare penger på å bruke det.