Aller

Reisekort

Et reisekort er et kredittkort som gir deg fordeler på reisen. Det kan være alt fra en bra reiseforsikring til oppgradering på hotell og fly. Her går vi igjennom hva du skal tenke på når du velger kredittkort til ferien og reisen. Markedet har mange gode reisekredittkort og det kan være vanskelig å finne det som passer best for deg og din ferie. Kanskje skal du på bilferie og velger et kort som har bra bensinrabatt? Eller så skal du fly og legger fokus på kredittkort med bra rabatt hos flyselskap og på hotellovernattinger.

Mange kredittkort gir en meget bra reiseforsikring og avbestillingsforsikring om du betaler mer enn 50% av reisen med kortet. Sammenlign de beste reisekortene på markedet og finn det som passer deg og din reise!

Beste reisekort

Reisekort, feriekort eller flykort – kjært barn har mange navn – felles for alle er at vi snakker om kredittkort som gir gunstige villkår og rabatter til deg på ferien eller jobbreisen. Å benytte et kredittkort på ferien er ofte både sikrere og billigere enn å bruke et vanlig bankkort (debetkort). Felles for alle kredittkortene her er at de tilbyr reiseforsikring, så om du velger et av disse kortene får du et av markedets beste kredittkort med de beste vilkårene for reiser og feirer.

Beste kredittkort for reisen

Når du skal finne beste kredittkort for reisen er det viktig at du ser på følgende punkter:

 • Trenger du er kredittkort med reiseforsikring? Da bør du se nærmere på kriteriene på respektive kort da det kan skille på dekningsgrad på reiseforsikring og andre kriterier
 • Vil du opptjene flybonus? Hvilket flyselskap kommer du til å bruke mest? Velg det kredittkortet som gir best flybonus på ditt foretrukne flyselskap.
 • Skal du bo på hotell? Velg et reisekort som gir rabatt på hotellovernatting.
Reisekort

Populære kredittkort til ferien

Det er mange kredittkort på markedet og det kan være vanskelig å velge det som er best for ferier og reiser. Vi har sammenlignet kredittkortene med de beste vilkårene for reiser. Det være seg om du skal på familieferie eller er på en kort jobbreise over dagen. Felles for alle reisekort er selvfølgelig at de har reiseforsikring inkludert om du betaler deler av reisen med kortet. Utover dette er fordeler som billige flybilletter og mulighet til rabatt på hotellovernattinger viktige parameter. Det er to kort som skiller seg ut når det kommer til kategorien reiser. Det er re:member og Norwegiankortet. Disse kortene har begge meget bra rabatt på flybilletter samt en omfattende reiseforsikring.

Populære reisekort: 

 • Norwegiankortet
 • Re:member Black Mastercard

 

Beste reiseforsikring

Hvilket kredittkort har den beste reiseforsikringen? Det enkle svaret er at det kommer an på hvor mange personer som skal forsikres og for hvor store summer. Vi har sammenlignet alle kredittkort med reiseforsikring og på hvert enkelt kort kan du lese nærmere om hva som inngår i respektiv kredittkorts reiseforsikring.  Det finnes både Visakort og Mastercard reiseforsikring – det som er viktig er å se på hvilket forsikringsselskap respektive kortutsteder har avtale med.

De tre vanligste reiseforsikringsselskapene som samarbeider med kredittkort er:

 • AIG Europe
 • Codan forsikring
 • Gouda forsikring

 

Felles for de fleste kredittkort med reiseforsikring er at forsikringen først begynner å gjelde når du har betalt 50% eller mer av reisens verdi med kredittkortet. Reiseforsikringen gjelder for opptil 3 personer på de fleste kort. Det som ofte skiller er aldersbegrensningene – er du over 67 år ber vi deg se ekstra nøye på denne faktoren da flere reiseforsikringer gir redusert dekning etter fylte 67 år. Denne reduserte dekningen kan gjelde ulykkesforsikringen og avbestillingsforsikringen så har du eldre medreisende som skal dekkes av kredittkorts forsikringen så se nøye på vilkårene.

Beste reisekort – hva skal man tenke på?

Det som er viktig å tenke på når man velger kredittkort til reisen er forsikring og gebyrer. Mange bruker kredittkort på ferien for å slippe unødvendige gebyr og kanskje også få tilgang til reiseforsikring om man ikke har det. Det kan skille mye fra kort til kort så her gjelder det å sammenligne nøye.

Tenk på følgende faktorer når du sammenligner reisekort:

 • Har kortet reiseforsikring?
 • Hva dekker reiseforsikringen?
 • Har kortet avbestillingsforsikring?
 • Tar kortet ekstra betalt for kontantuttak i utlandet?
 • Hva er valutapåslaget om du velger en annen valuta?
 • Har kortet bra rabatter på hotell og overnatting?
 • Har kortet bra rabatter på flyreiser?
 • Restaurant og shopping – hvordan ser rabattene ut?
 • Skal du på bilferie? Se etter et kort med drivstoffrabatt!

 

Det er ikke alltid at reisekortene har den beste drivstoffrabatten – skal du på bilferie? Da kan det lønne seg å ha to kredittkort for å få mest ut av feriebudsjettet. Se våre bensinkort her.

Hvordan fungerer et reisekort?

Reisekort fungerer som et vanlig kredittkort. Mange kredittkort er faktisk helt gratis å bruke til å betale for varer og tjenester i utlandet. Derimot kan det koste å ta ut kontanter fra minibank. Her skiller Bank Norwegian kredittkort seg ut da de både tilbyr gratis betaling og gratis kontantuttak i utlandet. Det er forskjeller på hvordan du samler bonus og på hvilke rabatter du får på reisekortene. Utgå fra din reise og velg kredittkort utfra dine behov på reisen.

Tenk også på hva reiseforsikringen på kredittkortet dekker. Se etter viktige punkter som hvor mye du får utbetalt om noe skjer med reisegodset eller om du blir syk på reisen. Dekker kredittkortets forsikring forsinkelse av bagasjen? Og hvor mye får du tilbake ved en avbestilling?

Leiebil i ferien? Velg et kort med egenandelsforsikring

Mange kredittkort gir deg mulighet til å kjøpe til egenandelsforsikring på leiebil. Noen kredittkort, som Credits Gold har leiebilforsikring inkludert i kortet.  De andre kredittkortene tar en sum mellom 90 kroner – 245 kroner i året for denne forsikringen. Dette er ofte mye billiger enn bilutleiefirmaenes egenandelsforsikring.

Når du leier bil er ansvarsforsikring og kaskoforsikring inkludert men det tilkommer ofte en dyr egenandel om uhellet er ute. Betaler du leiebilen med et kredittkort med egenandelsforsikring for leiebil dekker denne egenandelen som du må betale om du havner i ulykke eller blir utsatt for tyveri og må utnytte ansvars – og kaskoforsikringen på leiebilen.

Reisekort

Kredittkort med reise- og avbestillingsforsikring:

Se etter følgende punkter på reise- og avbestillingsforsikring:

 • Hvor stor sum får du utbetalt for reisegods og  ved sykdom?
 • Hvem dekker forsikringen?
 • Hva er dekning av forsinket bagasje
 • Hvor mye dekkes ved avbestilling?
Reisekort

Hvordan finne det beste reise-kredittkortet?

Det finnes et stort utvalg av reisekort, alle for forskjellige livsstiler og formål. Noen av våre absolutte favoritter er:

 • Credits Gold Visa: Dette kredittkortet er gebyrfritt, har betalingsutsettelse på 43 dager samt den laveste renten av reisekortene. Credits Gold har reiseforsikring og id tyveriforsikring inkludert – et perfekt kredittkort for ferien.
 • Re:member Black Mastercard: Det perfekte kredittkortet for storbyferien med rabatt hos over 200 samarbeidspartnere og en av markedets høyeste kredittgrenser. Reiseforsikring inngår når du betaler mer enn 50% av reisens kostnader med kortet. Re:member black Mastercard har bra rabatt hos flere populære aktører i reisebransjen.
 • Bank Norwegian Visa:
  Selv om pandemien har slått hardt mot flybransjen og Norwegian så ligger dette kortet fremdeles som en av våre favoritter til ferie og reiser. Med reiseforsikring og mulighet til å velge mellom cashback eller CashPoints, samt inget valutapåslag i utlandet er dette korte du må ha når vi igjen får lov til å reise på utenlandsferie.

Valutapåslag og kortavgifter i utlandet

Når du velger kredittkort til reisen og ferien er det viktig å tenke igjennom hvordan du skal bruke kredittkortet. Et kredittkort har ofte avgifter for uttak i minibank i utlandet. Kostnaden for å ta ut penger på ferien med kredittkort kan variere fra en fast sum per kontantuttak til en prosentvis sats av uttaksbeløpet. På toppen av dette kommer ofte rente fra uttaksdato. Tar du ut mange penger på ferien kan dette bli dyrt da renten løper fra det øyeblikket du tar ut pengene fra minibanken.

Det er derimot veldig uvanlig at kredittkort har avgifter når man bruker kortet i betalingsterminaler i utlandet. Det er ofte gratis – men det tilkommer alltid et valutapåslag når du gjør et kjøp i utenlandsk valuta. Dette valutapåslaget ligger vanligvis på mellom 1,75% opptil 2,50%.

Skal du ta ut mye penger med kortet så lønner det seg å søke kredittkort med lavt valutapåslag og billigst mulige avgifter ved kontantuttak i minibank.

Smarte tips ved bruk av kredittkort i utlandet

Det er alltid bra å være på den sikre siden når man er på ferie i utlandet. Vårt tips er å skrive ned alle viktige telefonnummer til kredittkortselskapet så du enkelt kan sperre kortet om du blir utsatt for tyveri eller mister kortet på ferien.

 • Ta alltid med to kort – så du har ett ekstra om noe skulle skje
 • Ikke oppbevar kredittkortene på samme sted
 • Velg lokal valuta når du betaler med kredittkort i utlandet
 • Lær deg PIN koden på kredittkortet
 • Skjul alltid PIN koden når du slår inn den
 • Husk å oppheve den regionale sperren på kortet om du har dette

Spørsmål og svar om reisekort

Du får rabatt på flybilletter og hotellovernattinger. Utover dette kan du få rabatt på varer og tjenester hos samarbeidspartnere.

Det er veldig individuelt. Du bør sammenligne kredittkortene nøye og velge et reisekort som dekker dine behov. Tar du ofte ut kontanter i minibank så se etter et kort som ikke tar avgift på kontantuttak i utlandet. Ser du etter en flybilletter hos et spesifikt selskap – velg det kredittkortet som har den beste rabatten hos det flyselskapet.

Nei – det finnes kredittkort som ikke har reiseforsikring – og det kan være store forskjeller på reiseforsikringens villkår mellom forskjellige kredittkort. Sammenlign alltid nøye og velg det som passe din reise best.

Credits Gold Visa har inkludert egenandelsforsikring til leiebil. Det er flere andre kredittkort som gir mulighet til å kjøpe egenandelsforsikring til leiebil. Dette er ofte et billigere alternativ enn leiebilfirmaets egenandelsforsikring.

Re:member Black Mastercard er et populært kredittkort for storbyferie med rabatt hos over 200 samarbeidspartnere og en av markedets høyeste kredittgrenser. Du bør derimot alltid sammenligne flere kredittkort for å finne det som er best for deg og ditt behov.

Velg det kredittkortet som har bonusprogram mot det flyselskapet du bruker mest. Flyr du mye med Norwegian er Norwegiankortet en selvfølge. Flyr du mest med Sas og Widerøe innenlands eller skal du på lengre utenlandsturer er kanskje Sas Eurobonus mer gunstig.

Å bruke et kredittkort på ferien kan gi fordeler som forsikring for tapt eller forsinket bagasje, kansellering av reisen og mange kredittkort har reiseulykkesforsikring. Du kan også få rabatt på bilutleie og egenandelforsikring på leiebil. Bruker du kortet under ferien får du dessuten bra oversikt over hva du har brukt pengene på.

 • Alle kredittkort har forskjellige fordeler og for å få en relevant vurdering av hvert enkelt kredittkort vi har vurdert disse på en skala fra 1 stjerne opp til 5 stjerner. Forsikringer er vurdert ut fra antallet som er knyttet til kortet. Vi har vurdert totale kostnader med renter, valutapåslag og eventuell årsavgift. Bonusprogram er vurdert ut fra verdi om disse blir fullt utnyttet. Samt hvor enkelt det er å bruke oppspart bonus. Den totale vurderingen er en snittvurdering av punktene under.
  Vår vurdering inneholder følgende parameter:

    Forsikringer 20%

    Avgifter, valutapåslag og renter 30%

    Fordelsprogram, rabatt & bonus 30%

    Totalt vurdering 20%

  TF Bank Mastercard

  4.5/5

  TF Bank Mastercard

  4.5/5

  Slik vurderer vi

  TF Bank Mastercard

  Maks kreditt

  150 000 kr

  Effektiv rente

  26.69%

  Betalingsutsettelse

  43 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Maks kreditt

  150 000 kr

  Effektiv rente

  26.69%

  Betalingsutsettelse

  43 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Annonselenke
  Søk her
  Eksempel:Eff. rente 26,69% kr 25.000 o/12 mnd, kost. 3 337.- Totalt kr. 28 337.-
  Slik vurderer vi
  Gebyrfritt
  ID-tyveriforsikring inkludert
  Reiseforsikring inkludert
  Krav til inntekt:
  150 000 kr
  Aldersgrense:
  18 år
  Reiseforsikring:
  Ja
  Bonus:
  Ja
  Cashback:
  Nei
  Korttype:
  MasterCard
  Valutapåslag ved bruk i utland:
  1.75 %
  Populært
 • Alle kredittkort har forskjellige fordeler og for å få en relevant vurdering av hvert enkelt kredittkort vi har vurdert disse på en skala fra 1 stjerne opp til 5 stjerner. Forsikringer er vurdert ut fra antallet som er knyttet til kortet. Vi har vurdert totale kostnader med renter, valutapåslag og eventuell årsavgift. Bonusprogram er vurdert ut fra verdi om disse blir fullt utnyttet. Samt hvor enkelt det er å bruke oppspart bonus. Den totale vurderingen er en snittvurdering av punktene under.
  Vår vurdering inneholder følgende parameter:

    Forsikringer 20%

    Avgifter, valutapåslag og renter 30%

    Fordelsprogram, rabatt & bonus 30%

    Totalt vurdering 20%

  Bank Norwegian Visa

  4.5/5

  Bank Norwegian Visa

  4.5/5

  Slik vurderer vi

  Bank Norwegian Visa

  Shopping Insurance Travel
  Maks kreditt

  100 000 kr

  Effektiv rente

  24.4%

  Betalingsutsettelse

  45 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Maks kreditt

  100 000 kr

  Effektiv rente

  24.4%

  Betalingsutsettelse

  45 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Annonselenke
  Søk her
  Eksempel: Eff. rente 24,4%, 15.000 o/12 mnd, kostnad 1.849. Totalt: 16.849.
  Slik vurderer vi
  Bonusprogram
  Folkets favoritt
  CashPoints
  Krav til inntekt:
  120 000 kr
  Aldersgrense:
  18 år
  Reiseforsikring:
  Ja
  Bonus:
  Ja
  Cashback:
  Nei
  Korttype:
  Visa
  Valutapåslag ved bruk i utland:
  1,75 %
 • Alle kredittkort har forskjellige fordeler og for å få en relevant vurdering av hvert enkelt kredittkort vi har vurdert disse på en skala fra 1 stjerne opp til 5 stjerner. Forsikringer er vurdert ut fra antallet som er knyttet til kortet. Vi har vurdert totale kostnader med renter, valutapåslag og eventuell årsavgift. Bonusprogram er vurdert ut fra verdi om disse blir fullt utnyttet. Samt hvor enkelt det er å bruke oppspart bonus. Den totale vurderingen er en snittvurdering av punktene under.
  Vår vurdering inneholder følgende parameter:

    Forsikringer 20%

    Avgifter, valutapåslag og renter 30%

    Fordelsprogram, rabatt & bonus 30%

    Totalt vurdering 20%

  Trumf Visa Kredittkort

  2.5/5

  Trumf Visa Kredittkort

  2.5/5

  Slik vurderer vi

  Trumf Visa Kredittkort

  Shopping
  Maks kreditt

  100 000 kr

  Effektiv rente

  27.19%

  Betalingsutsettelse

  45 dager

  Årsgebyr

  0

  Maks kreditt

  100 000 kr

  Effektiv rente

  27.19%

  Betalingsutsettelse

  45 dager

  Årsgebyr

  0

  Annonselenke
  Søk her
  Effektiv rente 27,19%, 15 000 kr o/12 mnd. Kostnad 2 047 kr. Totalt 17 047 kr.
  Slik vurderer vi
  Dagligvarerabatt
  Reiseforsikring
  Kostnadsfritt
  Krav til inntekt:
  0
  Aldersgrense:
  18
  Reiseforsikring:
  Ja
  Bonus:
  Ja
  Cashback:
  Nei
  Korttype:
  Visa
  Valutapåslag ved bruk i utland:
  1,90%
 • Alle kredittkort har forskjellige fordeler og for å få en relevant vurdering av hvert enkelt kredittkort vi har vurdert disse på en skala fra 1 stjerne opp til 5 stjerner. Forsikringer er vurdert ut fra antallet som er knyttet til kortet. Vi har vurdert totale kostnader med renter, valutapåslag og eventuell årsavgift. Bonusprogram er vurdert ut fra verdi om disse blir fullt utnyttet. Samt hvor enkelt det er å bruke oppspart bonus. Den totale vurderingen er en snittvurdering av punktene under.
  Vår vurdering inneholder følgende parameter:

    Forsikringer 20%

    Avgifter, valutapåslag og renter 30%

    Fordelsprogram, rabatt & bonus 30%

    Totalt vurdering 20%

  Ikano Visa

  4/5

  Ikano Visa

  4/5

  Slik vurderer vi

  Ikano Visa

  Shopping Insurance Travel
  Maks kreditt

  100 000 kr

  Effektiv rente

  24.55%

  Betalingsutsettelse

  50 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Maks kreditt

  100 000 kr

  Effektiv rente

  24.55%

  Betalingsutsettelse

  50 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Annonselenke
  Søk her
  Eksempel: Eff. rente 24,55 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2 001,- Totalt: 17 001kr
  Slik vurderer vi
  Rabatt hos Shell
  2% Dagligvarerabatt
  50 dager rentefri betalingsperiode
  Krav til inntekt:
  200 000
  Aldersgrense:
  23
  Reiseforsikring:
  Ja
  Bonus:
  Nei
  Cashback:
  Nei
  Korttype:
  Visa
  Valutapåslag ved bruk i utland:
  2%
  Dagligvarerabatt
 • Alle kredittkort har forskjellige fordeler og for å få en relevant vurdering av hvert enkelt kredittkort vi har vurdert disse på en skala fra 1 stjerne opp til 5 stjerner. Forsikringer er vurdert ut fra antallet som er knyttet til kortet. Vi har vurdert totale kostnader med renter, valutapåslag og eventuell årsavgift. Bonusprogram er vurdert ut fra verdi om disse blir fullt utnyttet. Samt hvor enkelt det er å bruke oppspart bonus. Den totale vurderingen er en snittvurdering av punktene under.
  Vår vurdering inneholder følgende parameter:

    Forsikringer 20%

    Avgifter, valutapåslag og renter 30%

    Fordelsprogram, rabatt & bonus 30%

    Totalt vurdering 20%

  Gebyrfri Visa

  3/5

  Gebyrfri Visa

  3/5

  Slik vurderer vi

  Gebyrfri Visa

  Shopping Travel
  Maks kreditt

  100 000 kr

  Effektiv rente

  23.40%

  Betalingsutsettelse

  50 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Maks kreditt

  100 000 kr

  Effektiv rente

  23.40%

  Betalingsutsettelse

  50 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Annonselenke
  Søk her
  Eksempel: Eff.rente 23,4%,5 000,-, o/12 mnd, kostnad kr. 1.780. Totalt kr. 16.780
  Slik vurderer vi
  Helt gebyrfritt i hele verden
  Rabatter gjennom DealPass
  Forsikringer
  Krav til inntekt:
  120 000
  Aldersgrense:
  20
  Reiseforsikring:
  Ja
  Bonus:
  Ja
  Cashback:
  Nei
  Korttype:
  Visa
  Valutapåslag ved bruk i utland:
  1,75
  Bra til netthandel
 • Alle kredittkort har forskjellige fordeler og for å få en relevant vurdering av hvert enkelt kredittkort vi har vurdert disse på en skala fra 1 stjerne opp til 5 stjerner. Forsikringer er vurdert ut fra antallet som er knyttet til kortet. Vi har vurdert totale kostnader med renter, valutapåslag og eventuell årsavgift. Bonusprogram er vurdert ut fra verdi om disse blir fullt utnyttet. Samt hvor enkelt det er å bruke oppspart bonus. Den totale vurderingen er en snittvurdering av punktene under.
  Vår vurdering inneholder følgende parameter:

    Forsikringer 20%

    Avgifter, valutapåslag og renter 30%

    Fordelsprogram, rabatt & bonus 30%

    Totalt vurdering 20%

  Re:member Black Mastercard

  4.5/5

  Re:member Black Mastercard

  4.5/5

  Slik vurderer vi

  Re:member Black Mastercard

  Shopping Insurance Travel
  Maks kreditt

  150 000 kr

  Effektiv rente

  28.43%

  Betalingsutsettelse

  45 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Maks kreditt

  150 000 kr

  Effektiv rente

  28.43%

  Betalingsutsettelse

  45 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Annonselenke
  Søk her
  Eksempel: Eff. rente 28,43 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 622 kr. Totalt 16 622 kr
  Slik vurderer vi
  Rabatt hos over 200 samarbeidspartnere
  Introduksjonstilbud: 5% cashback i 100 dager
  Høy kredittgrense
  Krav til inntekt:
  120 000 kr
  Aldersgrense:
  18 år
  Reiseforsikring:
  Ja
  Bonus:
  Ja
  Cashback:
  Ja
  Korttype:
  MasterCard
  Valutapåslag ved bruk i utland:
  1.75 %
  Bra rabattkort