ANNONSØRINNHOLD
Aller
Slik blir du kvitt kredittkortgjelden

Slik blir du kvitt kredittkortgjelden

Har du brukt kredittkortet i sommer?

Ifølge de seneste tall fra Gjeldsregisteret så er den totale kredittkortgjelden nå på 25.7 millioner kroner. Dette er det høyeste nivå i år og i sommer vokste den rentebærende gjelden for første gang.  Når det kommer til kredittkortgjelden så har  den ikke-rentebærende delen økt. Det er en tydelig indikasjon på at flere har dratt kredittkortet i sommer.

Har du brukt kredittkortet i sommerferien?

Har du mye i kredittkortgjeld etter sommeren? Kredittkort kan være en tilgang i økonomien ved smart bruk, men det er lett å miste oversikten over dyre renter og avgifter om man ikke har full kontroll. Det er viktig å alltid tenke på at du faktisk låner penger når du bruker kredittkortet, selv om du har en høy kredittgrense så er dette ikke dine penger – men penger du låner til skyhøy rente om du går over den rentefrie perioden.

5 tips for å få kontroll over kredittkort bruk

 • Få oversikt over alle kredittkort du har
  Se over alle kredittkort og sammenlign rentenivået på disse. Har du mange kredittkort? Da er det ekstra viktig å ha oversikt. Betal ned de dyreste kredittkortene først.
 • Hold deg til den rentefrie perioden
  Under betalingsutsettelsen / den rentefrie perioden er kredittkort i prinsippet et rentefritt lån. Venter du med å betale kredittkortfakturaen til den rentefrie perioden er over blir det derimot et veldig dyrt lån.
 • Betal inn mer enn minstebeløpet
  Ved å alltid betale inn mer enn minstebeløpet blir du raskere gjeldfri og kan spare mange penger over lengre tid.
 • Legg bort kredittkortet til du har fått kontroll
  Om du har mistet kontrollen over ditt kredittkort forbruk er det viktig at du ikke fortsetter å bruke kortene. Legg bort alle kredittkort og forhold deg til virkeligheten ved å betal ned din gjeld med penger du faktisk har.
 • Tenk på kredittkortet som et dyrt forbrukslån
  Hadde du lånt penger for å betale restaurantmiddagen eller den nye kjolen? Om svaret er nei – ikke bruk kredittkortet heller!

Refinansiere kredittkortgjeld

Å refinansiere kredittkortgjeld kan være smart om du har mye gjeld. Rentebærende kredittkortgjeld er noe av den dyreste gjelden du kan ha. Ved å samle sammen dine kredittkort i et større forbrukslån, eller enda bedre et lån med sikkerhet i bolig, kan du spare mange penger.

 

 • TF Bank Mastercard

  4.5/5

  150 000 kr Maks kreditt
  Effektiv rente

  25.76%

  Betalingsutsettelse

  43 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  Annonselenke
  Søk her
  Eksempel:Eff. rente 25,76% kr 25.000 o/12 mnd, kost. 3 243.- Totalt kr. 28 243.-
  Maks kreditt

  150 000 kr

  Effektiv rente

  25.76%

  Betalingsutsettelse

  43 dager

  Årsgebyr

  0 kr

  4.5/5

  Gebyrfritt
  ID-tyveriforsikring inkludert
  Reiseforsikring inkludert
  Annonselenke
  Søk her
  Eksempel:Eff. rente 25,76% kr 25.000 o/12 mnd, kost. 3 243.- Totalt kr. 28 243.-