Nancy Crampton-Brophy:

Krimforfatter tiltalt for drap

Kvinnen som skrev «How to Murder Your Husband» er tiltalt for å ha drept ektemannen. Nå har rettssaken begynt.

TILTALT: Forfatter Nancy Crampton-Brophy. Foto: Splash News/NTB
TILTALT: Forfatter Nancy Crampton-Brophy. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rettssaken mot en romanforfatter som en gang skrev et essay med tittelen «How to Murder Your Husband» begynte mandag 4. april i delstaten Oregon i USA.

Det er forfatter Nancy Crampton-Brophy (71) som er tiltalt for å ha skutt ektemannen sin, kokken Daniel Brophy, melder The Independent.

Ifølge The Independent mener påtalemyndigheten at hun drepte mannen sin for å innkassere rundt 1,5 millioner dollar. Det tilsvarer 13 millioner norske kroner.

Døde i 2018

Brophys kropp ble funnet av en kollega på et kjøkken ved Oregon Culinary Institute i juni 2018, med ett skuddsår i ryggen og et annet i brystet.

Crampton-Brophy fortalte etterforskerne i saken at hun hadde vært hjemme hele tiden.

Men i september 2018 ble hun arrestert og siktet for drapet på ektemannen. Hun nekter straffskyld for anklagene mot seg.

Crampton-Brophy var en gang en anerkjent romanforfatter som ga ut bøker som «Feil elsker» og «Feil ektemann», og skrev i 2011 essayet «How to Murder Your Husband» for bloggen See Jane Publish.

PÅGREPET: En mann er pågrepet etter at en kvinne på 40 år ble funnet drept i Noresund i Krødsherad kommune i Viken. Reporter: Tharald Halvorsen / Dagbladet. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Alle har det i seg

- Som en romantisk spenningsforfatter bruker jeg mye tid på å tenke på drap og følgelig på politiets prosedyre. Tross alt, hvis drapet er ment å sette meg fri, vil jeg absolutt ikke tilbringe noe tid i fengsel, skrev hun i essayet.

Og hun la til:

- Det er lettere å ønske folk døde, enn å faktisk drepe dem. Men det jeg vet om drap, er at hver og en av oss har det i seg når de presses langt nok.

- Triste nyheter å fortelle

Crampton-Brophy tok til Facebook 3. juni i 2018 for å fortelle familie, venner og bekjente om mordet på ektemannen.

«Jeg har triste nyheter å fortelle til Facebook-vennene mine og familien min. Min mann og beste venn, kokk Dan Brophy ble drept i går morges. Jeg sliter med å forstå alt akkurat nå», skrev hun den gang.

Mulighet for 1,5 millioner

Paret hadde vært gift i 26 år da drapet skjedde.

Dager etter drapet, forteller aktor at Crampton-Brophy ba om et skriv som sa at hun ikke var mistenkt i saken, slik at hun kunne få utbetalt 40 000 dollar for ektemannens død.

Etterforskere fant seinere ut at hun kunne innkassere livsforsikringer verdt 350 000 dollar etter Brophys bortgang.

I 2020, da flere dokumenter i saken ble funnet, avdekket påtalemyndigheten at paret var under økonomisk press og at Crampton-Brophy kunne tjene 1,5 millioner dollar på dødsfallet.

- Hun planla og utførte det hun trodde var det perfekte mord. Et drap som hun trodde ville fri henne fra økonomisk fortvilelse og la henne gå inn i et liv med sikkerhet og spenning, uttalte Rod Underhill, den daværende distriktsadvokaten for Multnomah County i saken i 2020.

Forsvarsadvokaten: - Økonomien forverret seg

Crampton-Brophys forsvarsadvokat Lisa Maxfield, er klar på at økonomien hennes forverret seg etter Brophys død, som taler imot et av hovedargumentene til påtalemyndighetens begrunnelse for motiv.

Maxfield har også i uttalt at Crampton Brophy mistet en god lytter, en fantastisk elsker, en fullkommen kokk og ekte livspartner, skriver Oregon Live.

MOTSTRIDENDE: Russland- og Ukrainas FN-ambassadører taler mot hverandre under sikkerhetsrådet. Vis mer

- Jeg ber dere om å se på det kraftigste beviset av alle: kjærligheten deres, sa forsvarsadvokaten.

- Klienten min hadde ingen grunn til å drepe mannen sin, sa Maxfield.

Rettssaken mot 71-åringen begynte mandag denne uka og er estimert å vare i sju uker, melder CBS News.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer