Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

007 får på pukkelen

Agentparodi med glimt i øyet.

«Johnny English» er nok en 007-parodi - i løssluppen framføring av Rowan Atkinson.

Atkinson har sine betenkelige sider som komiker, men virker som om han bare har ventet på sjansen til å leke seg i agentsjangeren. Av alle naturlige grunner er hans Johnny James Bonds rake motsetning. Der Bond treffer, bommer Johnny English, både med pistolen og tankevirksomheten. Johnny English er jålete, klønete, dum, men i enkelte lynglimt oppfinnsom inntil det hysteriske.

Tøvet er underholdende kreativt bygget opp, fra English av sin sjef Pegasus (Tim Piggot Smith) mottar oppdraget å beskytte de engelske kronjuvelene til han i en ellevill seanse forsøker å hindre at en franskmann krones til ny konge av England. Skurken Pascal Sauvage spilles med glimt i øyet av en overdrevent frankofil John Malkovich. Støtteapparatet av skuespillere er i det hele tatt godt, med såkalt engelske typer tatt på kornet, og med en slags galskapens indre logikk i manus til siste slutt.

Helt upretensiøst, alt sammen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media