007 trenger tran

Bølgene i Sørkinahavet kan knapt ha lagt seg, og Saigon sliter vel fortsatt med å komme til hektene: James Bond har vært der, svingende maskinpistolen som var den en vimpel. Han er rimelig underholdende - og nokså sliten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Agentens friske omgang med kjøretøyer i Saigon, et veritabelt rotterace over gater, bruer og hodene til sakesløse bønder på bytur, hører til denne attende 007-filmens morsomste sekvenser. Vår mann er stadig i støtet og hever ikke et øyenbryn, om han så må kjøre sykkel håndjernlenket til sin medsammensvorne fra Kina. Det går gudbedre om verdensfreden.

Nå er han ikke like kvikk gjennom to samfulle timer, hvilket med skam å melde er for lenge for gutten. Ikke Pierce Brosnans feil at det røyner på. Han er en god Bond. Trøtthetstegnene ligger i manus, i de utvilsomme problemene med å holde mannen evig oppegående og spenstig både fysisk og verbalt.

Riktignok er bravadene flinkt og tidsriktig oppdatert. Skurken Elliot Carver (Jonathan Pryce) er en mediemogul som skaper katastrofer for å lage sine egne nyheter og vil tiltvinge seg verdensherredømme på kjøpet. Et av Bonds viktigste våpen er vår alles kosebamse, den uunngåelige mobiltelefonen i superutgave, hans allierte Wai Lin (Michelle Yeoh) en kvinne med like friske fraspark som ham. Nesten. Og Bond er mykere. Han feller en tåre, idet en kjær venninne og tidligere elskerinne (Teri Hatcher) lider en grusom død. Det er hakket før han sikter mot kontantstøtte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer