FANT TONEN: Skavlan med tidligere statsminister Göran Persson og hans kone Anitra Steen. Foto: MIKAEL SJÖBERG
FANT TONEN: Skavlan med tidligere statsminister Göran Persson og hans kone Anitra Steen. Foto: MIKAEL SJÖBERGVis mer

1 025 000 så Skavlan i Sverige

Meget høye tall for talkshow.

(Dagbladet.no) Fredrik Skavlan premiere på sitt nye talkshow «Skavlan» på svensk TV.

Nå er seertallene klare.

1 025 000 så programmet, noe som ifølge pressemedarbeider Niklas Ahlgren betyr at 11.6 prosent av seerne fikk med seg Skavlans svenske fremstøt.

- Det er meget hard konkurrranse på denne tiden, så redaksjonen og SVT er meget fornøyde med tallene, sier Ahlgren til Dagbladet.no.

Nyhetssjef for kultur i den svenske avisa Expressen, Kai Nilsson, støtter dette. Han sier til Dagbladet.no at tallene er meget gode for et talkshow.

- Og det er overraskende fordi Skavlan ikke var noe særlig kjent for det svenske folk på forhånd. Hans norske show har kun blitt vist sent på kvelden tidligere her i Sverige, sier Nilsson.

Arne-Inge Christophersen, administrerende direktør i mediebyrået Initiative Universal Media, sier til Dagbladet.no at en million seere for premieren til nordmanns talkshow på svensk tv må karakteriseres som en drømmestart.

- Det er normalt de store underholdnings-programmene som trekker flest seere i Sverige. De kan ha over det dobbelte av dette, men for et talkshow er dette et høyt tall og jeg tror Skavlan kommer til å gjøre det veldig bra i Sverige, sier Christophersen.

Blant gjestene i Skavlans svenske premiere var tidligere statsminister Göran Persson og kona Anitra Steen samt Ari Behn og artisten Timbuktu. Og førstnevnte par var en lite skup for Skavlan, i og med at det var første gang Persson og Steen, som er Systembolagets administrerende direktør, stilte opp sammen til en slikt intervju.

Og Skavlan gjorde det svært bra, mente svenske TV-anmeldere etter å ha sett premieren.

- Et riktig bra talkshow, sa Aftonbladets anmelder Jon Hansson til Dagbladet.no og fortsatte:

- Jeg kommer garantert til å se på programmet også neste gang. Fredrik Skavlan er ikke verdens mest karismatiske, men han får gjestene til å by på seg selv og sine historier. Han er en god intervjuer. Mulig at han kunne hatt noen yngre gjester også, men for en god voksen mann som meg, så var dette midt i blinken.

Expressens anmelder Maria Näslund var enig.

- Jeg gir programmet terningkast 5, så har han ett poeng til å strekke seg etter.

Skavlans svenske opptreden skal i første omgang gå i åtte programmer, og Skavlan hadde følgende å si til Aftenposten om opplegget:

—Det er tross alt bare en gjestesesong, men svensk TV har alltid vært et forbilde for meg siden jeg begynte som journalist. Da SVT ga meg tilbudet om å lage et talkshow for svenske seere kunne jeg ikke stå imot utfordringen.