1-2-3 Skyt!

Og så er «Star Wars Episode II» underveis. Innspillingen startet i går.

George Lucas inntok registolen i et land langt borte - nærmere bestemt Australia i går og alle hjerter gleder seg til episode 2 av sagaen om en galakse langt, langt borte.

Totalt digitalt

I følge E!Online har episode 2 ikke fått en tittel riktig ennå. Det er også den første «Star Wars» filmen som skal filmes hundre prosent digitalt. Mandagens filminnspilling startet med at George Lucas og Ian McDiamid (Senator Palpatine) spilt inn en scene mot en såkalt blue screen. Det vil si et blått lerret hvor man senere legger til den dataanimerte grafikken. Og ja, den halvt dataanimerte Jar Jar Bings er tilbake for fult!

Det går fortsatt mange rykter om stjernenavn som vist nok skal være tilknyttet prosjektet. Det heteste ryktet nå er at Gabriel Byrne har fått en rolle, men ingenting offisielt har kommet fra Lucas-leiren. Siden filmen skytes i Australia, har Lucas benyttet seg av lokale talenter. På den offisielle rollelisten finner vi blant annet Jay Laga'aia, som er et kjent fjes for seere av TV3's «Xena Warrior Princess» og fra «Water Rats». Leeanna Walsman har tidligere spilt i såpeserien «Heartbreak High» også sendt på norsk fjernsyn.

Offisiell rolleliste:

Obi-Wan Kenobi: Ewan McGregor

Padmé: Natalie Portman

Anakin Skywalker: Hayden Christensen

Palpatine: Ian McDiarmid

Jar Jar Binks: Ahmed Best

Mace Windu: Samuel L. Jackson

Karakternavn er ikke klar for følgende: (Lenkene går til IMDB):

David Bowers

Rose Byrne

Joel Edgerton

Jay Laga'aia

Daniel Logan

Matt Rowan

Veronica Segura

Leeanna Walsman

Jedi Master Qui-Gon Jinn, Jedi og Obi-Wan Kenobi slåss mot Lord Darth Maul i den forrige filmen: "Star Wars Episode I". Nå kommer Episode II.