1 million nordmenn rammes av Wordfeud-endring

Ordspillet oppgraderes i tråd med Norsk språkråd.

ENDRES PÅ MOBIL:  Spillet Wordfeud, en elektronisk versjon av ordspillet Scrabble, brukes av en million nordmenn. Nå endres de
Foto: Handout / Scanpix
ENDRES PÅ MOBIL: Spillet Wordfeud, en elektronisk versjon av ordspillet Scrabble, brukes av en million nordmenn. Nå endres de Foto: Handout / ScanpixVis mer

1 million nordmenn har lastet ned Wordfeud-appen. Nå «rammes» de av endringer.

Språkrådet Det populære ordspillet er blitt en real farsott rundt om i de tusen hjem, men nå blir spillerne «rammet» av endringer i spillet, melder Kirsti Næss, visepresident og pressekontakt i Norsk scrabbleforbund. Hun understreker at endringene ses på som positive og mer i tråd med reglene til Norsk språkråd.

BH og BHer Som eksempel meldes det at ABC fortsatt kan legges, men at alle bøyninger - ABCEN, ABCER, ABCA og ABCENE - tas ut av ordlisten.
Likeledes kan BH fortsatt legges, men alle bøyninger - BHEN, BHER og BHENE - tas ut av ordlisten. Det samme gjelder for CD, EP og LP.
Også PD kan fortsatt legges, men alle bøyninger tas ut. Det samme gjelder PM, PS og WC.

Moske Grunnen til dette er at disse bøyningene ikke kan skrives uten bindestrek, og at korrekt norsk rettskrivning er CD-en, ikke CDEN.
Blant ordkonstellasjonene som nå ikke lenger blir godkjent, er også forkortelsene BL, CA og LN.

Ord med aksenter og diakritiske tegn - som é og â - har tidligere ikke vært mulige å legge fordi Wordfeud ikke hadde tilpasset ordlisten slik at é ble erstattet med e, og så videre. Dette blir nå gjort, og dermed åpner det seg muligheter til å legge ord som MOSKE og CREPE, meldes det videre.

Endringene vil bli informert om på NSF's hjemmeside, på Facebook og påOrdspill.no. Det blir også lagt ut info på Wordfeuds egne informasjonssider.

(NTB)