1 ubesvart anrop

Morbid skrekksammensurium om mobiltelefobi.

FILM: Så da hadde Gro rett likevel. Mobiltelefoner er ikke bare skadelige, de er livsfarlige.

Utgangspunktet minner om suksessen «Ringu», som ble til «The Ring» på amerikansk: En gjeng ungdommer begynner å motta kryptiske mobilmeldinger, tilsynelatende sendt av dem sjøl og datert noen dager fram i tid. Meldingene inneholder advarsler om brå og brutal død. Og jaggu går de ikke i oppfyllelse også! Yumi (Kou Shibasaki fra «Battle Royale») bestemmer seg for å finne ut hva som skjer. Det er ingen lett oppgave, skal det vise seg.

Det er heller ikke lett å sitte i salen og helt skjønne hva som skjer på lerretet. Logikken i denne gørrete spøkelseshistorien er praktisk talt fraværende, med det resultat at den framkaller irritasjon snarere enn grøss.

«1 ubesvart anrop» er et sammensurium av skrekklisjeer tastet inn på «random» i en historie så tåpelig og usammenhengende at det er vanskelig å gjenfortelle den -  selv like etter du kommer ut fra kinoen. Regissør Takashi Miike er ekstrem produktiv og har gjennom drøssevis av grøssere opparbeidet seg en solid fanskare. Ingen tvil om at han har det i fingrene. Men ikke i hodet -  i hvert fall ikke denne gangen. Hvis jeg hadde hatt mobilnummeret til mr. Miike skulle jeg sendt ham følgende på sms: Skrem oss gjerne, men ikke fornærm vår intelligens.