10 000 færre besøkte Operaen i fjor

Likevel ble det en publikumsøkning.

SNART TI MILLIONER: Rundt 1,7 millioner mennesker går over marmorbrua til Operaen hvert år - i disse dager ventes besøkende nr. 10 millioner.
SNART TI MILLIONER: Rundt 1,7 millioner mennesker går over marmorbrua til Operaen hvert år - i disse dager ventes besøkende nr. 10 millioner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

299 647 publikummere besøkte en av Den Norske Opera & Balletts forestillinger og konserter i fjor. Året før var det 309 765 publikummere.

Ingen Operatak-konserter Nedgangen på omlag 10 000 skyldes at det i 2013 ikke ble arrangert store konserter på Operataket.

Året før ble det solgt 14 000 billetter til ulike tak-konserter.

- Året gir en oppgang i det samlede besøkstallet på opera og ballett, sier informasjonssjef Lene Jacobsen i en pressemelding.

501 forestillinger Det har aldri vært så mye å se og høre i Operaen som nå. Publikum kunne velge i 206 forestillinger og konserter på Hovedscenen. Det totale antallet opera- og ballettforestillinger på Hovedscenen var 176, derav 89 operaforestillinger og 78 ballettforestillinger.

På Scene 2 ble det sunget 39 operaforestillinger og danset 47 ballettforestillinger. Alt i alt ble det tilbudt 501 forestillinger og konserter i Operaen og på turné.

- Ballettsjef Ingrid Lorentzens og operasjef Per Boye Hansens første sesongprogram har fått en formidabel start. De har satset stort og markert seg med ny kunstnerisk profil og sterke opera- og ballettproduksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer