SNART TI MILLIONER: Rundt 1,7 millioner mennesker går over marmorbrua til Operaen hvert år - i disse dager ventes besøkende nr. 10 millioner.
SNART TI MILLIONER: Rundt 1,7 millioner mennesker går over marmorbrua til Operaen hvert år - i disse dager ventes besøkende nr. 10 millioner.Vis mer

10 000 færre besøkte Operaen i fjor

Likevel ble det en publikumsøkning.

299 647 publikummere besøkte en av Den Norske Opera & Balletts forestillinger og konserter i fjor. Året før var det 309 765 publikummere.

Ingen Operatak-konserter Nedgangen på omlag 10 000 skyldes at det i 2013 ikke ble arrangert store konserter på Operataket.

Året før ble det solgt 14 000 billetter til ulike tak-konserter.

- Året gir en oppgang i det samlede besøkstallet på opera og ballett, sier informasjonssjef Lene Jacobsen i en pressemelding.

501 forestillinger Det har aldri vært så mye å se og høre i Operaen som nå. Publikum kunne velge i 206 forestillinger og konserter på Hovedscenen. Det totale antallet opera- og ballettforestillinger på Hovedscenen var 176, derav 89 operaforestillinger og 78 ballettforestillinger.

På Scene 2 ble det sunget 39 operaforestillinger og danset 47 ballettforestillinger. Alt i alt ble det tilbudt 501 forestillinger og konserter i Operaen og på turné.

- Ballettsjef Ingrid Lorentzens og operasjef Per Boye Hansens første sesongprogram har fått en formidabel start. De har satset stort og markert seg med ny kunstnerisk profil og sterke opera- og ballettproduksjoner.

- Publikum har også i år kjent sin besøkelsestid, og mye tyder på at nye publikumsgrupper har funnet veien hit, sier administrerende direktør Tom Remlov.

- ET GODT ÅR: Operadirektør Tom Remlov (i midten) roser ballettsjef Ingrid Lorentzen og operasjef Per Boye Hansen. Foto: Anders Grønneberg
- ET GODT ÅR: Operadirektør Tom Remlov (i midten) roser ballettsjef Ingrid Lorentzen og operasjef Per Boye Hansen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer