10 år gammel regissør går til sak

Krever full kontroll.

(Dagbladet.no): For de fleste 10-åringer er ikke det å lage en film en fjern drøm engang.

For Dominic Scott Kay er det annerledes. Barnestjernen - som har stemmen til grisen i den nye barnefilmen «Charlotte\'s Web» og spilte i Steven Spielbergs «Minority Report» - har nå regissert sin første kortfilm. Prosjektet har imidlertid endt i konflikt.

Nabokona Conroy Kanter møtte 10-åringen da han spilte på sønnens fotballag. Etter at de ble kjent tilbød hun seg å finansiere kortfilmen hans, kalt «Saving Angelo», der Kevin Bacon spiller. Men det ble kjapt klart at 10-åringen ikke fikk bestemme alt han ville.

- Hun ville ta alle avgjørelser. Hun ville ha siste ord med klippingen og alt, sier Kay til LA Times.

I søksmålet heter det at Kanter forsøker å frarøve Kay den kreative kontrollen, og at naboen brukte barnestjernen i et forsøk på å få kontakter i Hollywood. 10-åringen har selv lagt 70 000 kroner på bordet for filmen, som handler om en ung gutt som redder en hund.

Ifølge søksmålet har filmen ligget i skuffen siden 2005, fordi Kay var redd for hva som kom til å skje om han viste filmen uten nabokonas tillatelse.

Kortfilmen har blant annet blitt invitert til Los Angeles Short Film Festival.

- Men det mest frustrerende er at Ms. Kanter har hindret meg i å vise filmen på Sundance i to år på rad. Det er urettferdig, sier Kay til LA Times.

JEG VIL, JEG VIL!: Og nå går Dominic Scott Kay til sak for å få det til. Foto: SCANPIX/AP
JEG VIL, JEG VIL!: Og nå går Dominic Scott Kay til sak for å få det til. Foto: SCANPIX/AP Vis mer