10-åringer lager film om global oppvarming

Se alle animasjonsfilmene fra årets Amandusfestival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Papp, plastelina og glassplater. Filmskapere tar i bruk enkelt utstyr for å lage animasjonsfilmer til Amandus 2008, en festival for filmtalenter under 20 år.

Her kan du stemme på din favoritt.

Edvard Granum Dillner (10) og og Sebastian Reinhard (10) er blant de aller yngste deltakerne. De har laget «Igloen», som er en av de nominerte filmene i juniorklassen.

Her forteller guttene om filmen de har laget.

Gi en kort beskrivelse av «Igloen».

- Den handler om Pilpp og Plopp. De to pingvinene kjøper seg et Iglo-byggesett på postordre og setter i gang å bygge. Etter en del utfordringer får de Igloen på plass. Enden på visa er at solen er blitt for sterk, slik at igloen smelter. Sluttkommentaren «smelting er faktisk farlig» poengterer budskapet i filmen.

Hvor har dere fått inspirasjon til å lage filmen?

- Vi synes animasjonsfilm er gøy og har laget mange kortfilmer. Noen av filmene har karakterer fra andre kjente filmer og nå var det på tide å lage egne figurer. Edvard ble inspirert til å utforme de to pingvinkarakterene med inspirasjon fra Pingu og andre filmer fra arktiske strøk. Mens vi arbeidet med filmen begynte vi å tenke mer og mer over hvordan global oppvarming påvirker livet til pingvinene, ikke bare isbjørnene. Vi håper at folk synes filmen er morsom, men at de også får med seg alvoret som preger filmen på slutten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer