Operaen

10-årsjubileum med kongen og Kultur-Norge på plass

Operaen i Bjørvika er ti år.

SELVSAGT KOMMER KONGEN: Kong Harald ankom Operaen på rød løper, her sammen med Oslo-ordfører Marianne Borgen og styreleder i Operaen, Anne Carine Tanum. Både kongen og Operaen badet i varm, deilig kveldssol. Foto: Tomm W. Christiansen
SELVSAGT KOMMER KONGEN: Kong Harald ankom Operaen på rød løper, her sammen med Oslo-ordfører Marianne Borgen og styreleder i Operaen, Anne Carine Tanum. Både kongen og Operaen badet i varm, deilig kveldssol. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kveldssola kastet et varmt og gult lys over sjøsiden og Operaen i Bjørvika da Oslos ordfører Marianne Borgen og styreleder i Den Norske Opera & Ballett, Anne Carine Tanum, tok imot kong Harald, da hans majestet ankom festforestillingen torsdag kveld.

På kveldens jubileumsforestilling med Nasjonalballetten i Bjørvika var også en rekke kulturpersonligheter til stede som hedersgjester.

Kongen av Operaen

Hele denne uka står i Operaens tegn - det for å markere at tusenvis av forestillinger er spilt siden åpningen i 2008. I kveld var kongen på plass, uten dronningen, sammen med 1300 i den fullsatte Operaen.

Operadirektør Geir Bergkastet var staselig pyntet da han tok imot kongen.

Det var også hans kone, skuespiller Ingjerd Ekeberg. Hun kunne fortelle at hun er mye mer i Operaen nå, etter at mannen overtok direktørjobben.

- Jeg er her så ofte jeg kan. Opera er et kulturuttrykk som betyr mer og mer, sier hun.

Vil overta Operaen

To andre «operasjefer» som også var invitert, var ekteparet Karianne Jæger og Atle Halstensen. De driver den gamle operaen i Folketeaterbygget - hovedstadens store musikalstue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer