Foto: Warner Music
Foto: Warner MusicVis mer

Anmeldelse: Donkeyboy ft. Linnea Dale - «Think You Should»

10-årsjubileum uten ambisjoner

Donkeyboy og Linnea Dales etterlengtede gjenforening ender dessverre som et tropeklamt antiklimaks.

«Think You Should»

Donkeyboy ft. Linnea Dale

3 1 6

Synthpop Pop

Plateselskap:

Warner Music

«Kygo-inspirert gitarklimpring og en dertil passende døll beat.»
Se alle anmeldelser

SINGEL: Å sparke i gang karrieren med en eviggrønn hitlåt er åpenbart både en forbannelse og en velsignelse, men Donkeyboy var aldri i nærheten av å la seg sluke av bransjens beryktede one hit wonder-monster.

I 2019 begynner det likevel å bli noen år siden det norske popfenomenet sist toppet landets singel- og albumlister.

Det har ikke nødvendigvis vært musikken sin skyld.

Låter som «Hero» og «Lost» fra 2016-albumet med samme navn, ga oss jo blant annet suverene eksempler på drammensernes signatur-fengende synthpop, mens deres to seneste singler «Kaleidoscope» og «It’ll Be Alright» på ingen måte viste et band i noen slags nedadgående kreativ spiral.

Både salg- og strømmemessig har de store resultatene derimot uteblitt. Kanskje er det også derfor man nå har valgt å bevege seg bort fra det sjarmerende 80-tallet og inn i et mer tidsriktig tropisk klima på den nye singelen «Think You Should».

Sluppet som en 10-årsmarkering for den enorme suksesshistorien «Ambitions», er Linnea Dale jammen også tilbake i rekkene (om enn bare for én låt), uten at det spiller noen stor rolle fra eller til.

Magien fra den nevnte debutsingelen blir nemlig kun et fjernt minne, tapt mellom Kygo-inspirert gitarklimpring og en dertil passende døll beat.

«Say the word and we’ll go / Take your time and let me know / San José or Medellin / Baby anywhere is good for me», synger Dale om desperat lengsel etter sørlige breddegrader og spontan flukt fra Norges evigvarende vinter, uten at låta føles som noe spesielt fristende soundtrack for neste solferie.

Fra et band som kan vise til en såpass spennende og leken katalog, blir dette dessverre langt på vei et skuffende slapt antiklimaks. Kvalitetsmessig kapitulasjon i møte med en ny generasjon historieløse Spotify-lyttere.

Nå kan det selvsagt hende at stilskiftet gir full uttelling på påskefjellets afterski-bonanza eller landets generiske radiobølger, men musikalsk sett ender «Think You Should» som et deprimerende bevis på hvor lenge det er siden 2009.

.