10 fordeler med Tor Åge Bringsværd

Fabelprosaens mester runder 75 år.

JUBILERER: I november rundet Tor Åge Bringsværd 75 år, noe han feirer med utgivelse av tre romaner. Dessuten kommer et utvalg med forord av Anders Heger, under tittelen «Tilfeldighetene er våre venner». Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.
JUBILERER: I november rundet Tor Åge Bringsværd 75 år, noe han feirer med utgivelse av tre romaner. Dessuten kommer et utvalg med forord av Anders Heger, under tittelen «Tilfeldighetene er våre venner». Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tor Åge Bringsværd runder 75 år. I den anledning har Anders Heger redigert et utvalg tekster, under tittelen «Tilfeldighetene er våre venner».

Det gnistrer og humrer, men Heger har ikke hatt noen lett jobb. Det vil si; han har hatt et luksusproblem. Hvor mange forfattere har så mange gode tekster å velge mellom som Tor Åge Bringsværd? Typisk nok har forfatteren supplert utvalget med en ny roman, «Panama», som følger med i en flott kassett, der begge bøkene får plass.

Dermed utgir Bringsværd sin tredje roman i jubileumsåret, etter «Vår verden er dugg» og «London 1984, en fortelling om fremtidige forbrytelser», fullført sammen med Jon Bing. Han er svært produktiv. Her er ti andre fordeler med Tor Åge Bringsværd.

1) I stedet for å snevre inn sitt virkefelt, utvider han det stadig, som ringer i et vann, som årringer i et tre, som planeter rundt en sol. Han er ustoppelig nysgjerrig og unngår å skrive om ting han kan noe om fra før.

2) Han er en genuint morsom forfatter. Man ler når høyt man leser bøkene hans. Og jeg sier dere: det er i sannhet ikke alle norske forfattere man kan si det om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer