Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

På Kornet er en hund etter siste nytt fra Senterpartiet:

#10 menn og en mobiltelefon

Denne saken inneholder ikke produktplasseringer fra fjøset.

THE DOG: Denne hunden har ingenting med saken å gjøre, verken den som her er nedtegnet eller hvem som gjorde hva da de var på hyttetur. Men, denne hunden snuser gjerne opp sannheten om "10 menn og en mobiltelefon". Stygg sak, meget stygg sak. Fy. Foto: Tom Stalsberg
THE DOG: Denne hunden har ingenting med saken å gjøre, verken den som her er nedtegnet eller hvem som gjorde hva da de var på hyttetur. Men, denne hunden snuser gjerne opp sannheten om "10 menn og en mobiltelefon". Stygg sak, meget stygg sak. Fy. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

10,000 Maniacs. I dag skal denne vesle spalta, på denne aller siste siden i papiravisa, omhandle blant annet tall, diverse og mennesker fra litteratur, film, musikk og politikk. En billig og slem leik som krever litt taushet er visstnok fortsatt gull, spesielt innenfor deler av Senterpartiet hvis leder snart må slutte å småle og handle. Borten Moe? Ingen kommentar.

Vi starter opp med de «De syv samuraier» før vi kjapt går over til «De syv uovervinnelige» som definitivt ikke kan kalles «12 edsvorne menn», de som i Senterpartiets nye valgstrategi ikke må forveksles med dagens «Ti menn og en mobiltelefon». Disse ti, som vi kanskje kan antyde hadde inntatt minst «Fire pils og en pizza» eller muligens de også kan omtales som «12 Monkeys», går også under subkategorien «The Good, the Bad and the Ugly».

Nei, vi blander ikke inn «Snehvit og de syv dvergene» (slik het det i Norge da filmen kom ut) eller «Mormor og de åtte ungene». Det skulle forresten ha tatt seg ut, men «Ti menn og en mobiltelefon» burde alle sammen blitt plassert i skammekroken hos en eller annen streng mormor.

Reklame: «Ti menn og en mobiltelefon» – kommer til en telefon nær deg. De er tause. De er venner. De tilstår ikke. De er lei seg. De er feige. De var på hytta. En lyver. Kanskje to. «Ti menn og en mobiltelefon» – fjøsnisser sier De?

Vi sier ikke mer enn at vi ber dem lytte nøye til «Eight Days a Week» etterfulgt av en tur inn i mørket for å se filmen «3:10 to Yuma» før de roes helt ned med Vivaldis «Le quattro stagioni».

«Ti menn og en mobiltelefon» som igjen inviteres til ei hytte for høytlesing fra Agatha Christies «Fem små griser» og «Fjorten dager før frostnettene» av Sigurd Hoel. Musikken blir variert og besørges av Three Dog Night, Nine Below Zero, 10cc, Tre Små Kinesere (maks to låter) og Pretenders med «10 000 miles». Helga avrundes med Shakespeares «To herrer fra Verona» og allsang, «Ti tusen tommeltotta» og «Four Strong Winds», før kveldens punktum blir utrop fra badstua av Senterpartiets slagord «Vi tror på hele Norge». Særlig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!