10 millioner forduftet for Wenche

Wenche Foss og hennes familie gikk glipp av 10 millioner kroner etter de solgte et maleri av Edvard Munch noen år for tidlig. - Vi er ikke bitre i dag, sier Wenches sønn til DN.

Det var på slutten av 70-tallet at Wenche Foss og hennes familie solgte maleriet «Havfruen» av Edvard Munch til den nette sum av 600 000 kroner. I dagens pengeverdi tilsvarer det to millioner kroner. Tidligere denne uka ble bildet solgt hos auksjonshuset Christie's i London for 12 millioner kroner. Det er tre millioner kroner mer enn prisantydningen før auksjonen startet, skriver Dagens Næringsliv.

Blakke

Wenche Foss sin familie hadde hatt bildet i familiens eie i over 100 år da de solgte det. Årsaken til salget var at familien da var blakke som kirkerotter og trengte penger. Bildet hadde oldefaren til Wenche Foss sin sønn, Fabian Stang, fått i gave av sin venn Edvard Munch. Oldefaren hjalp den berømte kunstneren med penger nå og da.

Etter at Wenche Foss sin famile solgte bildet havnet det hos en privat amerikansk samler, og senere hos Galerie Beyeler i Basel i Sveits.

Gjort er gjort

Fabian Stang understreker at familien ikke angrer i dag, når de ser hva maleriet «Havfruen» gikk for i London.

- Vi er takknemlige for det vi fikk. Jeg vil understreke at vi ikke er bitre dersom det er mer i dag. Slik er det. Man får det man får, og når noe er solgt, er man ferdig med det, sier Fabian Stang til Dagens Næringsliv.

(Dagbladet.no)

BILDET</B> Dette er bildet Havfruen som Munch malte.
MOR OG SØNN Wenche Foss og Fabian Stang er ikke bitre selv om de gikk glipp av millioner etter at de solgte et Munch-maleri på slutten av 70-tallet.