10 ønsker til julenissen

DVD-er du kan gi bort til jul.

«Brothers and Sisters»
Historien om familien Walker og deres problemer er såpe på høyt nivå. Scorer høyt på gode manus og gode og kjente navn i flere av rollene. Oscarvinner Sally Field gjør sin beste innsats på flere tiår.

Pris: ca 450

«Blade Runner - The Final Cut»

Enda en versjon? Ja, det er helt sant. Etter både «Directors Cut» og «Special Edition» er Ridley Scotts kultklassiker ute igjen. Både i to- og femdiskutgave. Med uendelige mengder bonusmateriale. Har du en sf-nerd i familien, er dette Gaven med stor G.

Pris: ca 160 - 400

«Harry Potter og Føniksordenen»

Den kanskje beste og mest spennende i Potter-serien så langt, ligner også minst på de foregående. Trollmannen er blitt eldre, de evinnelige rumpeldunkturneringene er erstattet med en underholdende leksjon i hvordan gjøre opprør mot strenge og urimelige lærere. Et must for alle skolebarn.

Pris: ca 180

JAMES BOND: Sean Connery fra innspillingen av «You only live twice». Foto: SCANPIX
JAMES BOND: Sean Connery fra innspillingen av «You only live twice». Foto: SCANPIX Vis mer

«En verdensomseiling under havet»

Jules Verns roman er alle moderne eventyrromaners mor, Disneys 53 år gamle filmatisering er overraskende frisk i tonen. Disney, som senere skulle bli synonymt med familieunderholdning med runde kanter, presenterer en film som er overraskende lite svarthvitt. Og kampen mot kjempeblekkspruten er stadig imponerende.

Pris: ca 100

«Disney Pixar - The Complete Collection»

Pixar er det lille selskapet som skapte en ny standard for animasjonsfilm. I denne boksen er de alle sammen, «Toy Story 1 & 2», «Småkryp», «Oppdrag Nemo», «Monsterbedriften», «Biler» - og min personlige favoritt: «De utrolige». Mange timer med stor underholdning for alle aldersgrupper.

Pris: ca 500

Twin Peaks Definitive Gold Box Edition»

David Lynch og Mark Frosts kriminalserie om død, sex, galskap og blåbærpai i den søvnige småbyen Twin Peaks skapte historie da den kom. Skepsisen var stor, men den har faktisk holdt seg overraskende bra. I hvert fall første sesong, som byr på mange gode øyeblikk og deilig, guffen stemning.

Pris: ca 500

«Big Love Season 1»

Siste fra folka bak «Seks fot under». En underholdende og fargerik serie om en kjekk forretningsmann og hans tre vakre koner. Han sliter med sitt, bare ett av problemene løses med Viagra. Handlingen er ikke lagt til Midtøsten, men til mormonerstaten Utah. Vellykket blanding av humor, drama og godt skuespill.

Pris: ca 300

«The Simpson\'s Movie»

Homer og hans familie klarer overgangen til spillefilmformatetutmerket. Men det finnes samtidig ti sesonger av tv-serien i butikken, som alle holder høyt nivå. En egen dvd viet julen er også å få tak i. Med andre ord, ingen grunn til at årets jul ikke skal bli fin og gul. Pris film: ca 160

Pris sesongbokser: ca 250 - 350 pr stk

«Taxi Driver - Collectors Edition»

Budskapet er tydelig: Martin Scorseses klassiker er fremdeles i særklasse. Og Robert De Niro både skremmer og imponerer. Denne spesialutgaven inneholder også uendelige mengder bonusmateriale.

Pris: ca 160

«James Bond Limited Ultimate Edition»

Den er stor, flott og dyr. Kofferten med de 20 første Bondfilmene, fra «Dr. No» til «Die Another Day» i nyrestaurert utgave, samt massevis av bonusmateriale. Flott innpakning kan ikke skjule at filmene er av variabel kvalitet, men for guttunger med en hemmelig drøm om å leve som agent 007 er dette bullseye. «Shaken, not stirred, please».

Pris: ca 2000,-