10 studiepoeng i Bob Dylan

Bob Dylan blir universitetsfag ved Universitetet i Oslo.

STUDIEFAG: Nå kan du studere Bob Dylan ved Universitetet i Oslo. Studiet er ment for å ta for seg Dylans påvirkning på kulturen. Foto: Scanpix.
STUDIEFAG: Nå kan du studere Bob Dylan ved Universitetet i Oslo. Studiet er ment for å ta for seg Dylans påvirkning på kulturen. Foto: Scanpix.Vis mer

- Studieemnet blir åpent både for frelste Dylan-tilhengere og for alle andre som vil vite mer om Bob Dylans påvirkning på kulturen, sier fagansvarlig Reidar Aasgaard ved idéhistorie på Blindern til Uniforum. Studieemnet i Bob Dylan-kunnskap vil gi bachelor- og masterstudenter 10 studiepoeng og en god del kunnskap om Dylans musikk, tekster og inspirasjonskilder når studiet starter opp 24. januar. Også filmer om Dylan vil stå på pensum. Reidar Aasgaard (55) som er professor ved Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk (IFIKK) innrømmer at han er en stor fan av Dylan. — På 1960- og 70-tallet var han en vanlig musiker for meg. Jeg ble ingen svoren tilhenger før omkring 2003, forteller professoren.

NTB