DEBATT

10 ting ved Statoil vi ikke er spesielt stolte av

Statoils mørke sider.

TAUS: Statoil, her illustrert ved konsernsjef Helge Lund, snakker for lite om baksiden av medaljen, mener Natur og ungdom.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TAUS: Statoil, her illustrert ved konsernsjef Helge Lund, snakker for lite om baksiden av medaljen, mener Natur og ungdom. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Statoil har nærmere 200 ansatte som arbeider utelukkende med kommunikasjon. Jobben til disse menneskene er å fremstille selskapet i et godt lys og å grønnvaske de skitne sidene ved Statoil. Natur og Ungdom er opptatte av at også Statoils mørkere sider skal være kjent for folk flest.

Statoil skryter stadig av at de er verdens beste oljeselskap, både når det kommer til etiske standarder, og når det kommer til å være mest miljøvennlig. Årlig bruker Statoil flere titalls millioner kroner på reklamekampanjer for å forsterke dette bildet.  

I serien av reklamekampanjer for å grønnvaske den fossile virksomheten til Statoil, lanserte de for en tid tilbake en egen skrytenettside med ti ting de er ekstra stolte av. Men, baksiden av medaljen er Statoil langt fra like villige til å snakke om. Natur og Ungdom har derfor tatt på seg den vanskelige, men viktige oppgaven med å plukke ut de ti tingene vi synes er verst med Statoil, og laget nettsiden 10ting.no.  

1. Statoil er det mest aggressive selskapet i jaget mot nord.  

Statoil er det eneste oljeselskapet som har letelisenser i alle arktiske land. Det er jo slående ironisk at de klimaendringene Statoil har vært en stor bidragsyter til, nå åpner for å utvinne olje og gass nesten helt opp til Nordpolen. Mens verden prøver å finne løsningen på klimaproblemet, bruker Statoil, Norges nasjonale oljeselskap enorme ressurser på å lete etter enda mer klimaødeleggende olje og gass.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer