100 % Faithfull

BERGEN (Dagbladet): Marianne Faithfull (55) vil kjøpe hus i Bergen og så på et 250 år gammelt trehus i Skuteviken i går. Kanskje ble hun ekstra inspirert til å vise seg fra sin aller beste side.

Få har så mye levd liv å ta av - og formidle videre - som Marianne Faithfull; groupie, kjæreste med Mick Jagger, junkie og artist med låter som må røre ved deg om hun synger dem som hun skal. Det gjorde hun i Bergen i går, og det gjør hun sikkert i Oslo i kveld.

Blir mottakelsen like god, gjentar hun kanskje også Paddy Maloneys «Love Is Teasing» a cappella - en fantastisk avslutning etter 20 låter.

Hun åpner riktignok med «Something Good» og «Sex With Strangers» fra sin siste cd «Kissin' Time» , men gir ellers smakebiter fra nesten hele sin 37 år lange karriere. Det er egne, personlige låter, som hennes egen favoritt «Vagabond Ways» og ferske «Like Being Born» (av Marianne omtalt som hennes første kjærlighetssang...!) og sanger som «føles som om de er skrevet for meg», som hun sier.

Det er knapt mulig å ta feil av den raspete stemmen. Selv mener hun den høres ut som «knust kjeks», men den har sjel.

Grasiøs er hun ikke der hun smådanser på scenen eller roter i sangtekster, heller keitete - men sjarmerende til tusen. Med humor forteller hun anekdoter og gir av seg selv, og kommuniserer, slik at det minner mest om en performance eller en forestilling om hennes liv.

Bak seg har hun et kompetent band med fire herrer, hvorav tre kunne vært hennes sønner. Scenografien kan knapt bli enklere, en gatelykt og en stol, men det funker like godt når Marianne i anledning dagen avslutter en mektig versjon av John Lennons «Working Class Hero» med knyttet neve. Når hun så fortsetter med en fantastisk versjon av «Ballad Of Lucy Jordan» , kan hun nesten gjøre hva hun vil resten av konserten. So long, Marianne!

Marianne Faithfull holder konsert i Oslo Konserthus i kveld, torsdag 2. mai.

FULLTREFFER: Marianne Faithfull surfet på sjarmen, humoren, sangene og den unike stemmen i Bergen i går - og da er det bare å glede seg for dem som har billetter, i Oslo Konserthus i kveld.