MILLIONER STRØMMER INN:  Bøsse og id-lapp som skal brukes til årets TV-aksjon 2016. Pengene fra årets TV-aksjon skal Røde Kors bruke til å gi over to millioner mennesker livsviktig hjelp. Har du ikke cash, kan du vippse, ringe eller gå i nettbanken. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MILLIONER STRØMMER INN:  Bøsse og id-lapp som skal brukes til årets TV-aksjon 2016. Pengene fra årets TV-aksjon skal Røde Kors bruke til å gi over to millioner mennesker livsviktig hjelp. Har du ikke cash, kan du vippse, ringe eller gå i nettbanken. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

100 000 bøssebærere i gang med å ringe på dører for Røde Kors

Penger strømmer inn.

Årets tv-aksjon er i gang.100 000 bøssebærere har tatt til gatene for å samle inn penger til Røde Kors' arbeid for mennesker rammet av krig og konflikt.

Klokka 16 startet frivillige over hele Norge med å gå fra dør til dør.

Kommunikasjonsansvarlig Maren Thorsen Bleskestad i TV-aksjonen sier de har sikret nok bøssebærere til at hele landets befolkning skal få muligheten til å gi.

På givertoppen

Allerede halvannen time før bøssebærerne startet arbeidet var det samlet inn 43.341.274 kroner, ifølge en oversikt over årets innsamlingsaksjon.

På givertoppen troner Statoil ASA og Hydro, som begge bidrar med en million kroner.

- I tillegg til vårt bidrag på en million kroner auksjonerer vi i år bort «gullfatet», et forgylt oljefat som markerer at vi har produsert over fem milliarder fat på Statfjord, sier informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB.

Fatet er lagt ut på auksjonsstedet QXL, og høyeste bud er på over 50 000 kroner.

Stor giverglede

- Vi håper på enda høyere pris slik at Røde Kors kan hjelpe flest mulig som er rammet av krig og konflikt, sier Pedersen.

Rema 1000 i Norge har gitt 500 000 kroner, det samme har DNB, og Landsorganisasjonen i Norge (LO) bidrar med 400 000 kroner.

Så langt er det i Stavanger kommune det er samlet inn mest penger, mens Oslo og Trondheim følger på plassene bak

Ski, dates og bil

I tillegg til pengene som blir samlet inn av bøssebærere, auksjoneres det bort både opplevelser og diverse andre ting der pengene går til TV-aksjonen.

Det høyeste budet så langt er på 111 500 kroner for en sending med «Morgenklubben» med Loven og Co fra Radio Norge.

Videre på lista over hva giverlystne kan by på, finner man blant annet et par signerte konkurranseski fra Marit Bjørgen, en Fiat 500 L, en statistrolle i NRK-serien SKAM og en skidress Therese Johaug brukte under VM i Falun.

(NTB)